Prin harta online ”Mountain Huts” puteți găsi cabane, adăposturi montane și bivuacuri din opt țări europene. În prezent, România nu este înscrisă în proiectul demarat de Asociația Alpină a Sloveniei.

Mountain-huts.net a fost special creat pentru a-i ajuta pe iubitorii de munte să își găsească locul perfect, în care să își petreacă nopțile, în mijlocul naturii. Scopul principal al hărții online este să ofere cât mai multe informații utile despre orice tipuri de adăposturi montane. Prin intermediul acestui program, veți afla unde se află unde puteți petrece noaptea (în funcție de munții în care faceți drumeții), la ce altitudine și pe cine trebuie să contactați dacă vreți să rămâneți până în zori.

Până în acest moment, s-au alăturat acestui proiect opt asociații, din Slovenia, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Serbia. Mai jos, găsiți denumirea acestora și numărul aferent de cabane și adăposturi înscrise pe site.

SI Alpine Association of Slovenia – 178

BG Bulgarian Tourist Union – 120

HR Croatian Mountaineering Association – 151

GR Hellenic Federation of Mountaineering & Climbing – 68

MK Macedonian Mountain sport Federation – 23

BA Mountaineering Association of Bosnia and Herzegovina – 57

ME Mountaineering Association of Montenegro – 12

RS Mountaineering Association of Serbia – 46

Infomațiile cu privire la cele 652 de adăposturi europene au fost furnizate de fiecare asociație națională de alpinism în parte. Inițiatorul proiectului, Asociația Alpină a Sloveniei, subliniază faptul că nu este responsabil pentru exactitatea informațiilor și că, pentru siguranță, ar trebui să contactați asociația alpină din respectiva țară în care vreți să faceți drumeții.

Alte aplicații utile

În plus, pe site găsiți și vremea din țările europene, dar și panoramio, adică fotografii din diverse zone din Europa. Aici este inclusă și România. Toate aceste informații pot fi accesate din bara de sus, din partea stângă.

Asociația Alpină a Sloveniei invită toate celelalte asociații de alpinism din Europa să se alăture proiectului și să publice informații despre adăposturi montane. Sperăm ca și cabanele din România să apară în curând pe mountain-huts.net.

Citește și: FOTO. Cabana Tubakuba, pe lista nominalizaților la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură

Citește și: FOTO. Brickell, cea mai luxoasă cabană din Europa

Citește și: Cabana Rarău, modernizată în stil tirolez

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*