Din vara acestui an, camerele cu 10 paturi ale cabanei Rarău vor fi o amintire. Așezarea montană se află în plin proces de modernizare, iar investitorii promit lobby bar, o nouă recepţie, refacerea terasei, restaurante pentru fumători şi nefumători, precum și un lift.

La sfârşitul anului trecut oamenii de afaceri Petrică şi Dumitru Negrea au achiziţionat pachetul de acţiuni al SC Rarău Turism SA, devenind, astfel, proprietari cabanei Rarău şi hotelului Zimbru, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. După semnarea actelor, Petrică Negrea, a anunţat că cele două unităţi turistice vor fi modernizate, pentru a deveni unele dintre cele mai importante destinaţii pentru turiştii care vor vizita judeţul Suceava.

Cabana Rarău, pe modelul celor din Austria și Italia

În planul de modernizare a Cabanei Rarău apar: lobby bar, o nouă recepţie, restaurante pentru fumători şi nefumători, montarea unui lift, refacerea în totalitate a terasei din exterior, precum și ridicarea numărului de camere la 45, fiecare cu baie proprie. Mai mult, potrivit lui Petrică Negrea, Cabana Rarău va fi refăcută în stil tirolez (pe modelul cabanelor din Tirol, Austria/Italia), iar lucrările vor fi gata până în iunie-iulie 2015.

”Cred eu că va fi de departe cea mai frumoasă destinaţie din Bucovina, poate din România. Va ieşi un proiect cu totul şi cu totul extraordinar.(…) Nu vor mai fi camere cu zece, opt sau şapte paturi. Vor fi doar camere pentru două persoane”, a spus noul proprietar, conform Monitorului de Suceava.

Acesta a adăugat că nu îl interesează stelele cu care va fi cotată noua așezare montană, ci confortul celor care vor fi cazați. În plus, suceveanul a ţinut să precizeze că preţurile la restaurant şi cazare vor fi accesibile pentru toate buzunarele. De asemenea, cu privire la restaurant, proprietarul a declarat că nu se găsesc ospătari care să lucreze la peste 1.500 de metri altitudine, așa că va merge pe ideea de autoservire.

”Şi cine se grăbeşte şi vrea să mănânce cu un preţ accesibil, şi-a luat tava şi îşi alege ce vrea, cineva debarasează, iar apoi turistul merge mai departe. Pentru cei care vor condiţii mai de lux vom avea bufet suedez, pentru care se plăteşte o sumă de bani şi fiecare serveşte cât vrea”, a declarat Petrică Negrea.

Barul viitorului restaurant din cabana Rarău

Barul viitorului restaurant din cabana Rarău

Frații Negrea, investitorii din nordul țării

Cei doi fraţi nu sunt la prima investiţie în domeniul turismului, ei având şi hotelul Toaca Bellevue din Gura Humorului. Totodată, Petrică şi Dumitru Negrea dețin şi fostul restaurant din Parcul Ariniş din Gura Humorului, locaţie care va fi reconstruită complet.

 Citește și: Un punct de belvedere și două parcări, amenajate în munții Rarău

 

 Citește și: VIDEO. Cum arată, de sus, Transrarăul, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România

 

 Citește și: FOTO: Cum arată cabana de la 2.500 m altitudine, unde turiștii pot locui gratuit

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*