Majoritatea dintre noi se află în izolare și cu siguranță ne este dor de zilele în care putem ieși cu bicla pe șosele sau pe poteci.

Iar dacă ești pasionat de ciclism, indiferent dacă vorbim despre cel de șosea sau despre MTB, vei avea nevoie, după ce trece pandemia de Covid-19, de o perioadă de acomodare. E posibil să te doară, din nou, fundul din cauza șeii, iar kilogramele în plus nu se vor lăsa așteptate.

Așa că avem câteva sfaturi pentru tine, care să te determine să nu te desparți de bicicletă nici măcar acum în aste zile tulburi, în care ești obligat (spre binele tău și al celorlalți) să stai acasă.

1. Cumpără un home trainer. Dacă ești pasionat de ciclism, nu trebuie să cobori din șa în lunile de iarnă. Un home trainer costă de la 400 de lei în sus, poate fi achiziționat din magazinele de profil sau din cele cu articole sportive și poate fi soluția perfectă pentru a te menține în formă în sezonul rece.

2. Găsește-i un loc în casă. Însă ia în considerare și bicicleta! Apoi, evident, instalează-l corect, conform instrucțiunilor.

3. Montează senzorul ciclocomputerului pe roata din spate, pentru că va fi singura care se va roti și îți va spune care este viteza cu care pedalezi și ”distanța” parcursă.

4. Stabilește-ți un plan de antrenament! Un trainer opune o rezistență variabilă asupra roții din spate, în funcție de dificultatea pe care o alegi în timpul antrenamentului.

5. Găsește-ți ocupație atunci când pedalezi. Pentru că, da, e mult mai plictisitor să pedalezi în casă decât să mergi cu bicicleta pe colauri. Uită-te la un episod din serialul tău preferat sau ascultă muzică. Este foarte important să nu te plictisești și să nu te descurajezi încă din primele săptămâni de antrenamente.

AVANTAJE? Vei continua să pedalezi, chiar dacă nu poți ieși cu bicicleta afară. În plus, nu vei pedala pe o bicicletă ca cele din sala de fitness, cu mult diferite față de bicicletele cu care te dai pe șosea, ci pe propria ta bicicletă, iar asta te va ajuta să pășești în epoca post-pandemică într-o formă excepțională.

DEZAVANTAJE? Vântul nu-ți va sufla în plete, iar distanțele parcurse ți se vor părea artificiale. Dar tot merită.

   Citește și: VIDEO. Cel mai lung front flip din istorie s-ar fi putut încheia cu o tragedie

   Citește și: VIDEO. Mountain biking-ul, recomandat pasionaților de schi

   Citește și: VIDEO VIRAL. MTB extrem sau cum să faci alpinism cu bicicleta în spinare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*