O veste bună pentru cei pasionați atât de alpinism și drumeții montane, cât și de gadgeturi: Google investește peste un miliard de dolari într-un proiect prin care va lansa o flotă de sateliți care va duce Internetul peste tot în lume, chiar și în cele mai retrase regiuni ale planetei.

Acesta nu este singurul proiect de o asemenea anvergură pe care Google îl are pe agenda de lucru. Cei angrenați în așa-numitul Project Loon se ocupă de proiectarea unor baloane de foarte mare altitudine, menite să poarte Internetul în regiunile aflate departe de civilizație.

În plus, Google deține o fabrică de drone. Ați citit bine: Google a achiziționat, în aprilie 2014, compania producătoare de drone Titan Aerospace, pe care și-au dorit-o și cei de la Facebook. Dronele alimentate cu energie solară și fabricate de Titan Aerospace pot rămâne în aer, continuu, timp de cinci ani.

Lipsa semnalului pe mobil și, deci, a internetului în creierul munților ar putea deveni, în curând, istorie. Cu toate acestea, suntem siguri că unii dintre montaniarzi se vor gândi cu nostalgie la anii în care mergeau pe munte, fără să fie tentați să facă selfie-uri pe diferite vârfuri montane pe care să le posteze imediat pe rețelele de socializare.

 

9a   Citește și: Quechua a lansat un smartphone “de munte”

 

Shimano 3  Citește și: Shimano a lansat primul groupset electronic pentru bicicletele de munte

 

9c   Citește și: Iubitorii camerelor GoPro au o nouă jucărie

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*