O cascadă din munții Aninei a fost introdusă într-un top al celor mai spectaculoase 27 de minuni naturale din Europa. Topul a fost realizat de publicația Business Insider.

Munți sălbatici și semeți, peșteri sculptate în gheață, păduri virgine, arhitectură veche de sute de ani, totul conturează o Europă care „te îmbie cu un amestec amețitor de frumuseți șlefuite și minuni naturale”, scrie Business Insider. Topul a fost publicat pe 11 iunie și cuprinde 27 de locuri incredibile de pe întregul continent european.

În ceea ce privește minunea naturală din țara noastră, Cascada Bigăr, aflată în munții Aninei, Parcul Cheile Nerei, este cea care a primit un loc în topul celor de la Business Insider.

Cum au descris jurnaliștii americani „minunea” din România? Impresionați de frumusețea locului, publicația a prezentat o imagine detaliată a peisajului oferit de cascada spectaculoasă.

„Uneori, nu totul constă în cât de înaltă este cascada sau câtă apă se revarsă pe secundă, este vorba despre surpriza și bucuria pe care ți-o inspiră. Acesta este, cu siguranță, cazul Cascadei Bigăr din România, un munte masiv acoperit de mușchi, care conduce apa în jos prin șuvoaie subțiri.”

Business Insider nu este singura publicație care a remarcat frumusețea Cascadei Bigăr. În anul 2013, site-ul The World Geography a numit-o cea mai frumoasă cascadă din lume. De asemenea, publicația „ Huffington Post”, din Marea Britanie, a descris cascada ca fiind „un loc desprins din basme”, „un loc magic”, potrivit Ziua de Vest.

Iată ce alte minuni naturale se mai află pe lista publicației Business Insider: Marele Canion al Franței (Les Gorges du Verdon), lacurile Plitvice din Parcul Național din Croația, muntele Matterhorn din Elveția și Italia, turnurile stâncoase Djavolja Varos din Serbia, peșterile de gheașă din Vatnajokull, Islanda, Parcul Național Durmitor din Muntenegru.

Citește și: TOP. 10 munți care se află în Patrimoniul UNESCO

Citește și: TOP 10. Cele mai frumoase parcuri naționale, pe care trebuie să le vizitezi

Citește și: Idei de vacanță: Parcul Național Buila-Vânturarița, un mic colț de rai

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*