Când te gândești la Quechua, te gândești la corturi și mai puțin la o limbă indigenă din America de Sud. Cu atât mai puțin, însă, ai putea asocia brandul franțuzesc, apărut în 1997 și adus în România odată cu deschiderea magazinelor Decathlon, cu un smartphone.

Cu toate acestea, Quechua a lansat, recent, un telefon inteligent dedicat iubitorilor de munte. Deși pe piață există numeroase telefoane mobile rezistente la apă, șocuri și, evident, praf, Quechua se poate lăuda că le oferă celor pasionați de drumeții montane singurul telefon dedicat activităților outdoor.

Caracteristici

Telefonul Quechua are un display de 5 inch. Altimetrul barometric din dotare poate da o eroare de maximum un metru și prezintă altitudinea, graficul altitudinii la care te-ai aflat într-un anumit interval de timp și diferența de nivel parcursă.

Bateria de 3.500 mAh rezistă până la 22 de ore de conversație, conform producătorului, așa cum îi stă bine unui telefon dedicat activităților montane.

În plus, de pe site-ul interactiv al telefonului aflăm că smartphone-ul montano-franțuzesc rezistă la șocuri, la apă, la vânt și la praf.

Totodată, pentru a evita tragediile demne de știrile de la ora 5, telefonul Quechua este dotat cu GPS și cu o funcție GPA mai rapidă și ai exactă decât cea a altor smartphone-uri de pe piață.

Prețul: aproximativ 1.100 de RON. Mult sau puțin, depinde de buzunarul fiecăruia și de pretențiile pe care le are de la un smartphone care este ”echipat” cu peste 30 de aplicații specifice, de la busolă, la accelerometru.

Cârcotașii ar putea spune că ceea ce poți face cu un smartphone ”tradițional” nu vei putea face niciodată cu o struțo-cămilă fabricată de un brand care oferă produse ieftine, comparativ cu cele ale brandurilor de top. Însă fanii Quechua le-ar putea da peste nas celor care cred că un smartphone de la un alt brand, cu un preț similar, s-ar putea comporta în sălbăticie precum un Rambo al telefoanelor mobile.

Detalii tehnice

Dimensiune: 151x82x12 mm
Greutate: 250 g
RAM: 1 Gb
Memorie flash: 4 Gb
Procesor: Qualcomm SnapdragonS4 quad-core MSM8225Q 1.2 GHz
Card extern: micro SD, pana la 32 Gb
Rețele Wi-Fi (2.4 GHz b/g/n), 3G, HSPA/WCDMA EuropA/Asia : 850/900/1 900/2 100 Mhz si GSM GPRS/ EDGE 850, 900, 1800, 1900 Mhz
Baterie Li-Poly 3500 mAh, 3.7V. – pâna la 22 de ore de conversație
SO Google Android 4.1 (Jelly Bean).
Cameră principală: 5Mpx cu autofocus si mod panoramic, blitz cu led, zoom digital, detecția feței
Cameră frontală: 2Mpx
Bluetooth 4.0
Jack 3.5mm

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*