Salvamontiștii au fost șocați de un caz petrecut în luna decembrie. Un bărbat a fost mușcat de o viperă.

“Probabil că pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creastă Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă… chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpadă a făcut că toată creastă să fie albă”, au transmis cei de la Salvamont Zărnești pe Facebook.

Salvat de un bărbat care se antrena în zonă

Bărbatul a primit ajutor de la un alt bărbat care se antrena în zonă.

“Persoană în cauză a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă, în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuțit. Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov”, au mai scris cei de la Salvamont Zărnești.

Bărbatul a coborât victima de pe Vârful Ascuțit până când a fost preluată de salvamontiști, totul petrecându-se în două ore.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*