Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat că Sinaia ”va arăta ca Monte Carlo”, în urma investițiilor care se vor face în următorii ani. Primul pas va fi construirea tronsonului de telegondolă dintre Cota 1.400 și Cota 2.00, proiect ce va fi gata la finalul acestui an.

La finalul lui 2015, Cota 1.400 și Cota 2.000 vor fi legate printr-o telegondolă. Construcția va fi demarată în februarie și va fi, după supusele primarului, prima parte dintr-un proiect de dezvoltare turistică. Investiția va presupune 34 de milioane de lei, bani pe care firma Transport Urban Sinaia, i-a obținut din fonduri europene și credite bancare.

”Este prima parte a unui proiect de dezvoltare turistică, întins pe câțiva ani. (…) Sinaia va avea cel mai mare domeniu schiabil din România, întins pe 50 de kilometri și aș vrea ca stațiunea noastră să arate ca Monte Carlo”, a declarat primarul Oprea, pentru EVZ.

Anunțul a fost făcut de primarul Vlad Oprea, în cadrul unei conferințe despre noua identitate de brand pe care firma Transport Urban Sinaia o propune pentru serviciile sale: Pârtiile de Ski Sinaia, Gondola Sinaia, Bike Resort Sinaia, Transport Public Sinaia, Parcări Publice Sinaia şi Facilităţi Sportive Sinaia. Potrivit lui Bogdan Fălcescu, General Manager al Transport Urban Sinaia, proiectul noului tronson de telegondolă face parte din proiectul ”Sky on ski”, Sinaia fiind singura staţiune din România care are pârtiile la peste 2.000 de metri altitudine.

”În ultimele luni, am constatat un interes major al turiștilor noștri referitor la al doilea tronson al Gondolei Sinaia. Ne-am insușit criticile voastre de-a lungul vremii din cauza lipsei unui sistem modern și integrat de transport pe cablu. Și ne-am apucat serios de treabă pentru a construi noua gondolă 1400-2000 în cursul acestui an. Am contractat deja finanțarea. E cel mai important proiect din istoria Transport Urban Sinaia. Suntem mândri de asta. La Sinaia, nu doar vorbim și promitem. Facem”, au declarat reprezentanții Telegondolei, pe pagina de Facebook.

Tronsonul 900-1.400

Instalația de telegondolă care funcționează până la Cota 1.400 a fost dată în funcțiune în decembrie 2007 și este prevăzută cu un număr de 34 gondole, fiecare putând transporta 8 persoane.C apacitatea maximă de transport este de 1.700 pasageri/oră, iar gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru aşezarea schiurilor.

Tarifele telegondolei sunt următoarele, după cum apar pe platforma Transport Urban Sinaia:

Pentru adulți, o singură cursă costă 20 de lei. iar pentru dus – întors, trebuie să scoată din buzunar 34 de lei. Pentru copii, tarifele sunt de 13 lei pentru o singură cursă și 25 de lei pentru dus-întors.

Investițiile din Sinaia

Din 2007 până în prezent, Sinaia an beneficiat de investiții de aproximativ 50 de milioane de euro din fonduri europene, cu ajutorul cărora s-au construit mai multe obiective, printre care telegondola și telescaunul.

De asemenea, pe lângă telegondolă, compania și-a propus, ca până la finalul anului, să înlocuiască mijloacele de transport de mică capacitate cu autobuze noi de până la 100 de persoane. Totodată, Transport Urban Sinaia vrea să îmbunătățească sistemului de informare a turiștilor prin instalarea unor panouri iluminate și să dezvolte Bike Resort Sinaia, prin crearea a două noi trasee de downhill. În plus, toate mijloacele de transport în comun vor beneficia, conform companiei, de conexiune Wi-Fi gratuită.

Citește și: Mii de mailuri virusate promit sejururi la Sinaia și Poiana Brașov

Citește și: Preţuri derizorii. Unde este de trei ori mai ieftin să schiezi decât pe Valea Prahovei

Citește și: Trenurile zăpezii 2015: Bilete mai ieftine cu până la 56% spre munte

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*