Există schi şi dincolo de Valea Prahovei, iar tarifele practicate pe unele pârtii din ţară pot fi de până la trei ori mai mici decât cele de la Sinaia, Predeal sau Buşteni.

Pârtia de schi de la Topliţa practică cele mai mici preţuri din România, iar acest lucru a transformat oraşul într-un obiectiv turistic de interes regional.

Tarifele par de-a dreptul derizorii, dacă le comparăm cu cele practicate pe unele dintre cele mai renumite pârtii din ţară. O urcare costă 2 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copiii cu vârsta mai mică de 14 ani, conform site-ului partiatoplita.ro, iar un abonament de o zi costă 45 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii.

Pârtia este dotată cu două instalaţii e teleschi, care au o capacitate de 670 de persoane pe oră.

Totodată, staţiunea oferă două pârtii: Bradul, cu o lungime de 1.200 de metri şi dedicată schiorilor avansaţi, şi Măgheruş, pentru începători, cu o lungime de 500 de metri. Deşi lungimea pârtiilor lasă de dorit, peste 1.000 de persoane aleg să schieze la Topliţa într-o zi de weekend datorită preţurilor aproape derizorii.

 

   Citește și: Accident la schi, în Ceahlău: 112 NU a anunțat Salvamontul

 

   Citește și: VIDEO. Resuscitarea zonei Fantomă: Pasul Vâlcan are pârtie pe un drum județean

 

   Citește și: TOP 10 chilipiruri: Ce cabane montane poți cumpăra la prețuri accesibile

 

Comments

comments

3 Responses

 1. gicu

  partiile sunt exact invers….bradul 1200m inclinatie 12% este pentru incepatori si magherus 530 inclinatie 23% este pt. avansati

  Răspunde
 2. gicu

  cu partiile este exact invers
  Bradul 1200m inclinatie 12% este pentru incepatori
  Magherus 530m este pentru avansati 23%

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*