Vine iarna. Încet, dar sigur. Și, din moment ce ai decis să citești acest articol, există șanse mari să practici un sport de iarnă măcar din când în când și să te întrebi cum ai putea să cumperi anumite piese de echipament la prețuri acceptabile.

Dacă ești un schior începător, nu vrei să investești într-o pereche de schirui foarte scumpe, potrivite mai degrabă pentru profesioniști. Dar nici nu mai vrei să dai zeci de lei pe o pereche de schiuri pe care o închiriezi de fiecare dată când ai chef de mișcare pe pârtie.

Achiziționarea unei perechi de schiuri și a unor clăpari reprezintă o investiție pe termen mediu și lung, iar investiția este cu atât mai bună, cu cât prețurile sunt mai accesibile, iar raportul calitate/preț este mai bun.

Iată ce sfaturi am primit noi atunci când am întrebat „vânătorii de prețuri” cum am putea ieși mai ieftin cu schiurile:

1.Sub nicio formă nu cumpăra echipamente pentru sporturile de iarnă în sezonul de vârf

E simplu: când toată lumea schiază și caută schiuri, clăpari, plăci de snowboarding și alte astfel de peise de echipament, prețurile explodează. Cumpără-le aproape oricând altcândva, în special primăvara, la spartul târgului, când magazinele fac lichidări de stoc, sau toamna, când produsele ajung în magazine, dar nu se bate nimeni pentru ele.

Nu este „o fiță” să-ți cumperi propriile schiuri. Este o fiță să le cumperi în ianuarie. Spre exemplu, la o căutare pe internet, am găsit acești clăpari pentru ski de la Salomon, la prețuri de două ori mai mici decât în mod obișnuit. Prețuri ca acestea n-o să mai găsești la iarnă decât dacă ai un mare noroc. Iar pentru completarea echipamentului, poți arunca un ochi și la aceste schiuri.

2. Cumpără „de pe net”

Cumpărăturile online te pot scuti de plata unor sume importante de bani. Nu uita că magazinele obișnuite plătesc bani grei pentru închirierea spațiilor în care își expun marfa, iar aceste costuri se regăsesc în prețul produselor. Magazinele online nu au astfel de cheltuieli, așa că prețurile din mediul virtual tind să fie mai mici decât cele de la rafturi. Dacă știi exact ce produs îți dorești, suntem siguri că-l vei găsi mai ieftin pe net decât la raft.

3. Cumpără produse la mâna a doua

Și achiziționarea unor piese de echipament la mâna a doua poate fi o opțiune, însă te sfătuim să fii foarte atent la produsele pe care le achiziționezi astfel. Și asta nu dintr-o pornire paranoidă, ci pentru că multe piese de echipament pot ascunde diferite defecte de care nu-ți dai seama la prima vedere. Dacă nu te pricepi foarte bine la sporturi de iarnă și la calitățile tehnice ale echipamentelor, roagă un prieten mai priceput să te ajute. E mai bine să știi pe ce dai banii, chiar dacă sunt mai puțini decât ai scoate din buzunar în cazul unor piese noi, decât să te „aburească” un vânzător de pe OLX, profitând de naivitatea ta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*