Cele mai multe persoane s-au obișnuit să doarmă în liniște, pe o saltea moale și pe perne foarte confortabile. Dacă ești pasionat de drumeții montane și îți place să-ți instalezi cortul sub cerul liber, cu siguranță poți dormi și altfel.

Cu toate acestea, nu toți iubitorii de munte dorm la cort. Există pasionați de drumeții montane care preferă să doarmă mereu la cabane, iar puținele experiențe legate de dormitul la cort au fost mai mult triste decât îmbucurătoare. Explicația ar putea fi destul de simplă: nu au știut cele 5 lucruri de mai jos.

1.Cumpără un cort adecvat

Atunci când vrei să cumperi un cort de drumeție, trebuie să te gândești la patru aspecte foarte importante: capacitatea cortului, sezonalitatea, greutatea și confortul. La toate aceste aspecte se adaugă încă unul foarte important: calitatea, pe care o găsești, spre exemplu, la astfel de corturi de drumeție.

Pentru mai multe detalii, poți afla de AICI cum alegi cortul perfect pentru drumețiile montane.

2. Cumpără sacul de dormit potrivit

După o drumeție lungă, un sac de dormit călduros și impermeabil e mai confortabil decât un pat matrimonial dintr-un hotel de lux, mai ales dacă nu ocupă mult spațiu în rucsac și cântărește puțin. Cu toate acestea, sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să cumperi un sac de dormit, iar unul dintre ele este temperatura la care dormi pe munte.

Pentru a afla mai multe detalii despre modul în care poți alege cel mai bun sac de dormit pentru tine, citește acest articol, însă nu îl omite nici pe cel de AICI.

3. Informează-te cu privire la starea vremii

Înainte de a pleca în drumeție, informează-te cu privire la starea vremii, însă nu te baza în totalitate pe ce spun meteorologii. Frigul este principalul inamic al persoanelor care stau la cort, iar hainele tale trebuie să fie de foarte bună calitate și potrivite sezonului în care îți petreci nopțile pe munte.

4. Alege cu atenție locul unde instalezi cortul

Nu este foarte confortabil să așezi cortul în pantă „pe lat” și să te trezești în timpul nopții că amicii tăi alunecă peste tine în cort. Dacă nu poți pune cortul pe un teren plat, ci doar într-o pantă ușoară, așază-l astfel încât înclinația să fie de-a lungul cortului, pentru a dormi cu capul puțin mai sus decât picioarele. Fii foarte atent și la pietrele, la bețele și la alte obiecte peste care ai putea instala cortul și care îți vor transforma noaptea într-un chin. Nimănui nu-i place să doarmă cu un ghimpe în coaste, așa că te sfătuim să cureți bine locul înainte de a desface cortul la munte.

5. Curățenia este foarte importantă

Dacă decizi să împarți cortul cu un partener de drumeție, atunci ar trebui să ții cont de câteva reguli care să vă asigure amândurora atât un somn confortabil, cât și plăcut. Încearcă să ai grijă de igiena personală, indiferent cât de dificil este traseul pe care l-ai parcurs. Nimănui nu-i place să doarmă lângă cineva care-și deschide „buchetul” transpirației de îndată ce răsare luna. Dacă n-ai în zonă un izvor din care să iei apă pentru a te spăla, păstrează mereu un pachet de șervețele umede destinate exclusiv igienei personale.

Pentru mai multe sfaturi, acest articol ar putea fi deosebit de util.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*