Ministrul delegat petru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, a declarat că „Radarul pădurii” funcționează foarte bine și în câteva zile au fost date amenzi cât într-un an.

„Știți foarte bine că din 8 octombrie este în vigoare radarul pădurii. Funcționează spectaculos. În două săptămâni vom face o informare în ședință de guvern. Dar pot să vă spun, în premieră, că de fapt, în opt-nouă zile, până acum s-au confiscat și s-au dat amenzi aproape cât într-un an pentru cei care nu înțeleg că nu se mai poate fura. Sper că se vor potoli, că nu vor avea ce face”, a afirmat Doina Pană, conform Agerpres.

Ministrul delegat a adăugat că pădurile reprezintă o prioritate a mandatului său. Premierul Victor Ponta i-a solicitat, pe 9 octombrie, să prezinte în termen de 15 zile o evaluare a efectelor aplicării programului „Radarul pădurilor”.

Programul este bazat pe un software instalat pe telefoane mobile prin care poate fi urmărit modul în care circulă lemnul tăiat. Înainte ca lemnul să plece din pădure, sistemul generează un cod unic, care este trecut pe avizul de însoțire a lemnului. Orice intrare în sistem va lăsa urme și nu va putea fi folosit de două ori același aviz, conform sursei citate.

 

   Citește și: Legalitatea unui transport de lemn poate fi verificată, apelând 112

 

   Citește și: Jaful din pădurile românești. Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și directorul Romsilva, urmăriți penal

 

   Citește și: Noul Cod Silvic a primit aviz favorabil din partea deputaților. Care sunt principalele modificări

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*