Situat în inima munților Făgăraș, Hotelul de Gheață de la Bâlea-Lac atrage, în fiecare an, pe lângă miile de turiști, și aprecieri din partea publicațiilor și oficiilor de turism din întreaga lume.

Astfel că, în acest sezon, unitatea de cazare de la Bâlea-Lac a fost inclusă, de publicația Conde Nast Traveler, pe lista celor mai interesante opt hoteluri de gheață din lume.

“Vegheat de culmile Munților Carpați, unde poți ajunge cu telecabina, Hotelul de Gheață este reconstruit anual, de fiecare dată având o altă temă, cea din acest sezon fiind zodiacul. Iar pentru cei care consideră că dormitul într-o cameră construită integral din gheață nu este o experiență suficient de autentică, hotelul le pune la dispoziție trei igluuri. Turiștii cu copii pot beneficia de gratuitate pentru micuții sub vârsta de șase ani și de o reducere a tarifelor pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani”, scriu cei de la Conde Nast Traveler.

Lista este completată de Hotel de Glace (Quebec), Snow Castle of Kemi (Finlanda), Sorrisniva Igloo Hotel (Norvegia), Snow Hotel (Norvegia), Ice Hotel (Suedia), Kakslauttanen (Finlanda) și Snow Village (Finlanda), potrivit ivisit.ro.

Al zecelea hotel 

Hotelul de gheață de la Bâlea-Lac a ajuns, deja, o tradiție, fapt pentru care, în sezonul 2014-2015, s-a construit cel de-al zecelea hotel din Făgăraș. Construcția a început la finalul lunii noiembrie și a vizat ridicare a 12 camere care să reprezinte câte un semn zodiacal. La ridicarea hotelului a lucrat o echipă formată din 23 de constructori din Târgu Mureş, care au construi atât hotelul și decorațiile interioare, cât și noua biserică de gheață. Mai multe despre prețuri și despre cum se construiește hotelul am scris AICI.

Încă de la primul hotel de gheață, din sezonul 2005-2006, unitatea de cazare a căpătat faimă în rândul iubitorilor de aventuri, astfel că peste 8.000 de suflete poposesc aici în fiecare iarnă.

Citește și: FOTO. Avalanșa de la Bâlea-Lac, cea mai mare tragedie montană din România

 

 Citește și: SONDAJ. Care sunt stațiunile preferate de români pentru sărbători

 

 Citește și: Un nou refugiu va fi construit în Munții Făgăraș

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*