Muntele este prima destinație în prag de sărbători nu numai pentru munțomani, dar și pentru turiștii care vor să se relaxeze departe de nebunia orașului.

Cel puțin așa susține un studiu realizat de portalul de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Astfel, 65% dintre respondenții sondajului au spus că nu își vor petrece vacanța de iarnă acasă. Apoi, 76% au declarat că optează pentru oraşele sau staţiunile de munte din România, iar în topul destinaţiilor se află Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, dar şi staţiuni precum Băile Felix, Tuşnad, Gura Humorului şi Sovata.

Pe de altă parte, cei care au declarat că își vor petrece vacanţa de iarnă în străinătate, au ales o destinaţie apropiată, cu posibilitate de schi, cum ar fi Austria, Bulgaria şi Franţa, dar şi Germania, Ungaria şi Marea Britanie.

La capitolul activităţi, în timpul vacanţelor de iarnă relaxarea la spa sau wellness ocupă locul principal, reprezentând 51% din preferinţele românilor, 47% dintre ei preferă să fie alături de persoana iubită, într-un cadru romantic, pe când 45% doresc să facă excursii în natură, iar 37% să viziteze oraşe. Cei mai mulţi, respectiv 59%, aleg să călătorească cu partenerul/partenera de viață, pe când 37% cu familia, iar 23% cu prietenii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.380 de respondenţi din România, care au participat online pe site-ul portalului de rezervări hoteliere.

 

   Citește și: Hotelul de gheață de la Bâlea Lac: Prețuri și tematică

 

   Citește și: Cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu, la mare căutare de sărbători

 

   Citește și: VIDEO. Care este povestea celui mai frumos refugiu montan din România

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*