FOTO. Fogo – cea mai performantă lanternă pentru iubitorii de munte. Preț și caracteristici

Veste bună pentru iubitorii de munte care sunt pasionați și de tehnologie! În curând va apărea Fogo, un dispozitiv care vă va face să uitați de telefoane, brățări și ceasuri inteligente.

La prima vedere pare o simplă lanternă, dar Fogo este un dispozitiv mai special. Gadget-ul este prevăzut cu o lumină LED de 1000 de lumeni, ceea ce este mult chiar și pentru o lanternă profesionistă. De asemenea, prezintă o serie de dotări care vă vor ajuta în drumețiile lungi pe care le aveți în plan.

În primul rând, lanterna are montat un sistem GPS, care o să vă ajute să găsiți cel mai bun drum. Tot la capitolul drumuri, cu ajutorul dispozitivului puteți vizualiza hărți, rute și puncte intermediare, iar busola digitală încorporată vă va ghida cu ușurință, indiferent că e zi sau noapte.

La capitolul energie, lanterna Fogo stă foarte bine. Sunt folosite baterii reîncărcabile cu acumulatori Li-ion 18650, iar bateria portabilă poate încărca alte dispozitive USB pe care le aveți. Totodată, Fogo este și un bun manager al energiei. În momentul în care bateria se descarcă, dispozitivul își ajustează automat luminozitatea pentru a conserva energia, bazându-se pe durata estimativă a călătoriei.

Lanterna Fogo este și un foarte bun gadget de comunicare. Cu ajutorul sistemului Walkie – Talkie Smart Cap, puteți trimite mesaje text sau vocale către alți utilizatori Fogo care se află în zonă sau puteți împărtăși automat locațiile dumneavoastră și alte date.

Caracteristici

Dispozitivul are trei caracteristici foarte importante. În primul rând este rezistent la apă, la adâncimi de până la 30 de metri. În al doilea rând, lanterna este construită din material durabil, mai exact aliaj de aluminiu, iar lentila și protecția ecranului LCD din policarbonat aproape indestructibil. Iar nu în ultimul rând, Fogo este puternic, fiind dotat cu două baterii de 3.500 mAh, potrivit fogo.io.

Gadget-ul este prevăzut cu un sistem de operare complet echipat, prin care vă puteți crea propriile aplicații. Vă puteți construi și distribui aceste aplicații prin SDK Fogo și Figi Hub, disponibil pentru Mac/Windows/iOS/Android.

Lanterna are patru moduri de a lumina: clasic, scăzut, ridicat sau strobe (bliț electronic). De asemenea, Fogo are ceas, cronometru și alarmă.

Proiectul Fogo a fost lansat pe platforma Kickstarter pentru obținerea a 125.000 de dolari, în vederea transformării proiectului într-un gadget disponibil pe piață, începând cu această toamnă. Doritorii acestei lanterne o pot precomanda cu 175 de dolari (fără module) și 225 de dolari (cu Walkie – Talkie). La lansarea produsului pe piață, ambele variante se vor scumpi cu 25 de dolari.

Mai multe despre lanterna Fogo puteți afla din acest videoclip.

Citește și: TOP. Invenții care au revoluționat lumea sporturilor montane

Citește și: Timex Ironman One GPS+: ceasul-minune pentru alergători și cicliști

Citește și: Un miliard de dolari pentru Internet în creierul munților

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*