Pe 14 iulie 2015 vom aniversa 150 de ani de la prima ascensiune pe Matterhorn, reușită de alpinistul Edward Whymper, iar reprezentanții companiei elvețiene producătoare de echipamente montane Mammut au hotărât să celebreze evenimentul la înălțime.

Deși alpiniștii obișnuiți cu expedițiile pe optmiari îl consideră un munte de ”iarbă verde”, Matterhorn este, totuși, un munte pe care este foarte dificil de organizat o ședință foto de mare amploare.

Cu toate acestea, fotograful elvețian Robert Bosch a lucrat cu sute de alpiniști pentru ceea ce ar putea reprezenta cea mai periculoasă ședință foto din lume.

”Cei care au reușit prima ascensiune erau nebuni. Aveau alte echipamente. Abia dacă aveau crampoane, foloseau pantofi cu ace și frânghii de cânepă”, a declarat un sportiv reprezentant al companiei Mammut, care a făcut parte din uriașa echipă de alpiniști din cadrul evenimentului, conform sportstextiles.com.

Imaginile vor fi folosite de în campania publicitară a companiei Mammut în 2015, la un secol și jumătate de la prima reușită pe unul dintre cei mai celebri și înalți munți din Europa.

Drumul parcurs de Whymper și echipa sa a fost luminat cu lămpi, iar fotografiile realizate de Bosch sunt fascinante.

Foto: Robert Bosch
14 articol(e) « de 14 »

 

   Citește și: Ziua Mondială a Munților Carpați, serbată în mai multe orașe din țară

 

   Citește și: Petiția împotriva construirii bisericii în Parcul Natural Bucegi, trimisă la Parlamentul European

 

   Citește și: O nouă șosea montană, inaugurată în România

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*