Cine e de vină când se strică bicicleta

Freerider ne vorbește, pe larg, despre cine este de vină atunci când bicicleta ta se strică, iar tu te rănești. Pentru că, într-adevăr, clienții magazinelor au drepturi clare, iar vânzătorii și producătorii au responsabilități. Despre regimurile juridice aplicabile în cazul în care se observă existența defectelor de fabricație, AICI.

CITEȘTE ȘI: Bicicleta care nu se murdărește niciodată

Tunel de 2 km prin Bucegi

După ce consiliile județene din Dâmbovița și Brașov au semnat, în 2013, un parteneriat pentru construirea unei șosele directe prin munți între cele două județe, autoritățile încearcă, în prezent, să găsească cea mai bună variantă pentru realizarea proiectului. Autoritățile brașovene spun că ar fi găsit soluția pentru reducerea costurilor: un tunel cu o lungime de 2 km prin Bucegi, în locul unor serpentine. Ecologiștii ar trebui să fie liniștiți: habitatul urșilor și al caprelor negre ar rămâne neatins de varianta a unui drum cu serpentine, care ar avea o lungime de 60 de km.

17 zimbri, eliberați în Munții Țarcu

17 zimbri au fost eliberați, sâmbătă, în Munții Țarcu din Caraș-Severin. Zimbrii beneficiază de un țarc de 15 hectare, după care suprafața va fi extinsă la 160 de hectare, conform expressdebanat.ro.

Hărți tematice ale munților din România

Editura Schubert & Franzke și-a propus crearea unor noi hărți tematice ale masivelor muntoase din România, sub brandul colecției de ghiduri turistice ”Munții Noștri”. Pe lângă cartografie, hărțile vor cuprinde și o amplă descriere a traseelor, a popaselor și a refugiilor.

Biciclete BMC, rechemate în frabrică

BMC a rechemat în fabrică modelele Alpenchallenge, Masschallenge și Urbanchallenge, echipate cu modelul de furcă Aprebic, din carbon, care prezintă un risc foarte ridicat de a se sparge la șocuri.

CITEȘTE ȘI: O nouă anvelopă Kenda

Interviu cu Melissa Le Neve

Băieții de la Planetmountain au realizat un interviu cu Melissa Le Neve, prima femeie care a reușit să escaladeze ruta Wallstreet, prima rută din lume cu dificultate 5,14b. Dacă sunteți familiarizați cu limba engleză, citiți interviul aici.

Turiști atacați în Papua Noua Guinee

Atenție pe unde alegeți să faceți turism! În Papua Noua Guinee, un grup de turiști a fost atacat de un grup de bărbați înarmați cu macete, în timpul unei drumeții organizate prin sălbăticie. Doi dintre ghizi au fost uciși, iar legea nescrisă a locurilor spune că atacul nu va rămâne nerăzbunat de către clanurile celor care și-au pierdut viața. Așa arată o vacanță eșuată, în care ți-ai dori să fi rămas acasă.

CITEȘTE ȘI: Cum ne-ar umili omul preistoric

Beneficiile unui mic dejun copios

Iubitorii de trail running ar trebui să știe că un mic dejun copios are avantajele sale. Despre asta ne vorbește competitor.com:

CITEȘTE ȘI: Cum să slăbești mâncând

A patra etapă a Cupei Mondiale de bouldering

A patra etapă a Cupei Mondiale de bouldering a avut loc, sâmbătă, la Innsbruck, în Austria. Ce s-a întâmplat în cadrul competiției, aflați din filmulețul de mai jos:

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*