Pe timpul verii, unii schiori merg pe plajele nisipoase, în timp ce alții caută dunele de nisip. Însă nu pentru plajă, ci pentru a schia așa cum o fac pe pârtie, în timpul iernii.

Americanul Kevin Gawenus a început să schieze pe nisip în urmă cu câțiva ani, atunci când se afla în vizită în Parcul Național ”Great Sand Dunes” din sudul statului Colorado.

”Când ajungi în Parcul național, de la locurile de parcare și până la baza dunelor ai de parcurs o distanță de vreo 400 de metri, așa că este important să nu cari multe bagaje cu tine și să iei multă apă”, spune Kevin Gawenus, pentru care antrenamentele pe nisip îl țin în formă în timpul sezonului cald, conform skinet.com.

Gawenus urcă dunele de nisip în pantofi de hiking și încalță clăparii de schi doar pentru coborâre.

Există, însă, și un mic risc. Dacă cineva care schiază pe nisip cade, schiurile ar putea să nu se desprindă automat, din cauza nisipului care intră, aproape întotdeauna, în interiorul legăturilor și al mecanismului de prindere. În plus, viteza de coborâre este mult mai mică decât cea atinsă de schiuri pe o pârtie cu zăpadă.

Foto: skinet.com
14 articol(e) « de 14 »

 

   Citește și: Istoria Salomon: de la lame pentru ferăstraie la echipamente sportive

 

   Citește și: Compania Fischer Sports a împlinit 90 de ani de existență

 

   Citește și: Unde putem schia pe timpul verii

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*