Un traseu montan a fost redeschis în Retezat, Magura lansează frânele MT7 pentru 2015, iar românii și italienii colaborează pentru dezvoltarea zonei montane din județul Neamț.

Un traseu montan a fost redeschis în Retezat

Traseul turistic montan Pârâul Pleşii – Vf. Pleşa – Vf. Piula – Cabana Buta a fost redeschis după o lună în care autoritățile au restricționat accesul pentru a-i feri pe turiști de urși și de contactarea unor boli. În această zona fuseseră găsite, la mijlocul lunii iulie, peste 600 de oi moarte, care au atras urșii ca un magnet.

Citește și: Pericol major în Retezat. Traseu închis și oi sfâșiate de urși

Frâne noi pentru downhill de la Magura

Magura va lansa, în 2015, noile frâne MT7 pentru downhill. Greutatea unei frâne va fi de 355 de grame, cu tot cu manete, discuri și adaptor, iar setul va cântări, în total, 710 grame. În timp ce MT7 va avea patru cilindri care acționează patru plăcuțe de frână, modelul mai ieftin MT5 va avea două plăcuțe, conform celor de la Freerider.

Colaborare între români și italieni pentru dezvoltarea zonei montane

O delegație de reprezentanți ai provinciei autonome italiene Bolzano – Tirolul de Sud se află în vizită în județul Neamț, în perioada 12-14 august, pentru a încheia un acord de colaborare pentru dezvoltarea zonei montane din acest județ. Vizita este facilitată de filiala Neamț a Forumului Montan din România, conform ziarulevenimentul.ro.

 

Citește și: Bocanci de munte vs. Louboutin, un fel de Mortal Kombat la înălțime

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*