FOTO: Oamenii despre care aflăm doar din filme. Cine sunt pustnicii pădurilor din Rusia și Ucraina

În prezent, tehnologia a prins un avânt surprinzător. Indiferent de vârstă, oamenii au telefoane mobile, televizoare și tot felul de electronice. Cu toate acestea, există și persoane care preferă să își trăiască viața departe de civilizație, în sufletul pădurii.

Rusul Danila Tkachenko a pornit în căutarea unor pustnici care locuiesc în pădurile din Ucraina și Rusia, pentru a-i fotografia și pentru  a arăta că există și viață fără tehnologie. Deși pare greu de crezut la prima vedere, pustnicii se bucură de condițiile în care stau și nu ar renunța la „casa” lor pentru nimic în lume.

„Am călătorit în căutarea unor persoane care au decis să evadeze din viața socială și să trăiască singuri în natura sălbatică, departe de orice sate, orașe sau alți oameni. Personajele principale ale proiectului meu încalcă standardele sociale din mai multe motive. Prin retragerea completă din societate, ei se duc să traiască singuri în natură, dizolvându-se treptat în ea și pierzându-și identitatea socială”, a mărturisit fotogaful rus pe site-ul său personal.

Imaginile realizate de Tkachenko îi arată pe oamenii singuratici în diferite ipostaze: unii se odihnesc pe trunchiurile copacilor, alții par surprinși de prezența fotografului, iar ceilalți își procură hrană și culeg crengi. De asemenea, rusul a surprins în fotografiile sale și locuințele pustnicilor, realizate din lemn, stuf și alte materiale naturale, potrivit wittyfeed.com.

Toate aceste fotografii sunt adunate în lucrarea fotografului Danila Tkachenko, „Escape”. Albumul a câștigat premiul I, în 2014, la concursul World Press Photo Contest, conform peperoni-books.de.

Citește și: FOTO. Refugiul Solvayhutte de pe Matterhorn sfidează natura

Citește și: FOTO. Un loc din România, în topul destinațiilor uluitoare de vacanță pentru străini

Citește și: Canionul Râpa Roșie: Când plouă, ”pâmânturile rele” devin pârâuri sângerii

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*