FOTO. Transilvania, în peisaje de poveste. Străinii: Îmi doresc să fi locuit acolo

Fotograful Alex Robciuc a ales să prezinte lumii întregi cum arată Munții Maramureșului din Transilvania, la ora 5 dimineața. A îmbinat perfect pasiunea pentru drumeții cu cea pentru fotografie, iar rezultatul este unul spectaculos. Străinii care au văzut fotografiile au spus că ar vrea să locuiască aici.

Imaginile surprinse de fotograful din Sighetu Marmaţiei au devenit virale pe Internet. Alex Robciuc le-a publicat pe site-ul Bored Panda pentru a arăta întregii lumi frumuseţile plaiurilor natale.

„Peisajele pe care le-am întâlnit în călătoriile mele sunt serene și pline de calm. Pentru efectul dramatic, prefer zorii zilei și lumina de seară”, a mărturisit Alex.

Rețeta pentru ca fotografiile sale să îți taie răsuflarea cuprinde următoarele elemente: „trezitul la 5 dimineața pentru a găsi punctul panoramic perfect și lumina ideală, care să pună în valoare un element spectaculos din peisajul ce mă înconjoară”. Prin această formulă simplă, Alex Robciuc reușește să își exteriorizeze emoțiile și starea de spirit. Site-ul său personal este disponibil pentru toți cei care vor să îi admire munca.

Reacțiile străinilor

Cei care au văzut fotografiile tânărului au rămas plăcut impresionați și au susținut că românul a ilustrat „o lume de poveste”. „Atât de frumos” a fost cel mai frecvent comentariu. Ce au spus alți internauți:

„Whoa. Fotografiile acestea sunt uimitoare! E o nebunie când te gândeşti că există un loc atât de frumos”, a scris tinydancer.

„Doamne! Fotografiile acestea mă fac să-mi doresc să vizitez şi eu locurile acelea”, a mărturisit Rhon.

„Fotografiile tale sunt atât de frumoase, mă fac să îmi doresc să fi locuit acolo”, a spus o tânără din California.

Citește și: Acțiunea din ”Stăpânul inelelor”, în Carpații românești. Adevăr și mitologie

Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

Citește și: National Geographic: Piatra Craiului și Cheile Bicazului, ”minuni sălbatice ale Europei”

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*