În zilele noastre, e foarte greu să ne dezlipim, chiar și în vârf de munte, de telefoane sau aparatele de fotografiat.

Telefoanele mobile, tabletele și aparatele de fotografiat fac parte din viața noastră și nu putem renunța așa ușor la ele, chiar dacă mergem la munte ca să scăpăm de agitația orașelor. În plus, există aplicații pentru smartphone-uri care se pot dovedi utile în timpul drumețiilor noastre, cum ar fi ”Salvamont” sau ”Smart Compass”. Mai multe găsiți AICI.

În rândurile de mai jos, veți afla prin ce modalități vă puteți proteja electronice în timpul drumețiilor pe munte. Cele mai grave daune pot fi provocate de un impact puternic cu ceva solid, ca stâncile, sau apa (de izvor/râu – în cazul de față).

Accesorii protectoare:

  • Pungi alimentare cu etanșare prin fermoar – aceste accesorii sigilabile sunt de unică folosință (deși păstrate bine le putem refolosi) și ajută în special la protecția împotriva ploilor. Pentru un preț mic, vă asigurați că apa nu ajunge să vă deterioreze telefoanele sau aparatele foto.
  • Huse protectoare pentru telefoanele mobile – sunt cele mai bune când vine vorba de protejarea telefonului împotriva șocurilor, zgârieturilor, picăturilor. În plus, oferă posibilitatea accesului complet la touchscreen și butoane.
  • Casete de protecție mai ușoară – aceste casete se găsesc în mai multe mărimi și protejează mai bine decât pungile de plastic. Panourile clare permit folosirea cu încredere a touchscreen-ului sau a camerei foto.
  • Casete cu protecție mai dură față-verso – aceste accesorii sunt cele mai eficiente când vine vorba de protecția electronicelor. Pot rezista la aproape orice impact și sunt ideale pentru depozitare și trasport. Din păcate, au și un minus: nu oferă acces rapid pentru folosirea dispozitivelor, potrivit REI.

Sfaturi rapide pentru protecția electronicelor:

  • În zilele cu soare puternic, țineți-vă gadgeturile la umbră!
  • În camping, depozitați-vă toate electronicele într-un singur loc, protejat și uscat!
  • O metodă bună de a usca un gadget este punerea lui într-un recipient cu orez. Orezul ajută la absorbția umezelii.
  • Dacă dispozitivul dumneavoastră se udă, nu îl deschideți imediat, ci demontați-l (dacă se poate) și așteptați până se usucă.
  • Dacă gadgetul a fost expus la praf sau nisip, îl puteți curăța cu ajutorul unei cutii cu aer comprimat, prin provocarea unor mici explozii.

Sau puteți să vă luați, de la început, un telefon rezistent la șocuri și apă, ca cele de AICI.

Citește și: Alimente și băuturi energizante. Tipuri, beneficii și efecte negative

Citește și: Probleme de sănătate în timpul drumețiilor. Cum le evităm și cum le tratăm?

Citește și: Deshidratarea pe munte: Simptome şi recomandări

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*