Românul s-a născut poet. Și inventator! Așa că din februarie, pe piața de telefonie mobilă, se vor găsi două telefoane numai bune de luat la munte. 

Românii de la UTOK vin, pe 2 februarie, cu două telefoane mobile rezistente la şocuri mecanice, praf şi apă. Pentru 599 de lei, îți poți achiziționa ”UTOK Dorel” sau ”UTOK Explorer”, smartphone-uri cu certificare IP67 și adresate, potrivit companiei, și celor care care petrec mult timp în natură.

Ambele modele permit scufundarea în apă timp de până la 30 minute, au 5 ani de garanție, acces gratuit la filme, meciuri şi seriale timp de o lună, acces la muzică gratis timp de o lună prin aplicaţia Zonga, aplicația socială Getlokal şi 100 de cărti pre-instalate, accesibile prin aplicația Elefant eBooks Reader. Trebuie menționat și că telefoanele sunt produse în China și rebranduite în țară.

UTOK Dorel

Cu siguranță îți amintești de reclamele cu Dorel, celebrul personaj din campaniile publicitare pentru coniacul Unirea. UTOK s-a folosit de idee și a creat un telefon care, spune ei, poate fi folosit de cei care lucrează în construcții.

Telefonul vine într-o carcasă perfect etanşă, confecţionată din plastic dur şi prevăzută cu butoane supradimensionate care pot fi acţionate inclusiv cu mănuşi. Încadrat cu o ramă lată şi protejat cu scut din sticlă mineral, ecranul cu diagonală 3.5˝ foloseşte rezoluţia 320×480 pixeli. Dispunând doar de 512MB memorie RAM şi un chipset MediaTek 6572 (CPU dual-core la 1.2GHz), ”Dorel” nu va fi prea rapid cu versiunea Android 4.4, însă acumulatorul de 2000mAh oferă perspectiva unei autonomii peste medie, potrivit Go4it.ro. Telefonul mai dispune de 4GB memorie internă expandabilă, receptor GPS, conectivitate WiFi, 3G, Bluetooth, respectiv o cameră foto de 5MP cu blitz LED.

UTOK Explorer

Numele nu este la fel de sugestiv ca la celălalt telefon, dar ”UTOK Explorer” are același design şi aceeași configurație. ”Explorer” diferă prin tematica de culoare aplicată la nivelul carcasei şi interfaţa Android. Dacă pentru ”Dorel” s-a ales portocaliul, pentru ”Explorer” s-a ales verdele, evident, ca să fie trimitere la natură. Mai multe detalii despre produs găsiți AICI.

Voi ce nume ați fi ales?

 Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

 

 Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

 

 Citește și: Quechua a lansat un smartphone “de munte”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*