În Alpii Elvețieni este o cabană pe care cu greu o vom observa.

Mica locuință din Alpi a fost botezată ”Antoine”, iar conceputul cabanei a fost inspirat din romanul ”Derborence”, al scriitorului elvețian Charles-Ferdinand Ramuz. În roman, personajul principal, ciobanul Antoine, supraviețuiește unei alunecări de teren și trăiește, timp de câteva săptămâni, sub stâncile din valea alpină, până își găsește drumul spre casă, potrivit Dezeen Magazine.

Cabana a fost proiectată de arhitecții Leopold Banchini și Daniel Zamarbide, prin firma de arhitectură Bureau A, și este, de fapt, o căsuță de lemn integrată într-o carcasă artificială de piatră. Locuința-bolovan este destinată folosirii de către o singură persoană și are pat, masă, fereastră și chiar și un șemineu, iar arhitecții au spus că ingenioasă așezare a fost realizată în aproximativ șase săptămâni.

De asemenea, potrivit arhitecților, concepătul cabanei vrea să exprime ”tradițiile puternice din Elveția, de observare a munților, de a trăi cu ei, de a te ascunde înăuntrul lor”.

Nu se știe dacă mica așezare din Alpii Elvețieni va putea fi folosită, însă de aici înainte expresia ”a trăi sub o piatră” s-ar putea să capete și sensul propriu-zis.

Mai jos aveți o galerie foto cu cabana-bolovan:

Foto: http://www.dezeen.com/
7 articol(e) « de 7 »

 Citește și: FOTO. Cabana care a câștigat ”Oscarul montan” în 2014

 

 Citește și: Cabana Babele: de la concerte la Sala Dalles, la crimele lui Ceaușescu

 

 Citește și: FOTO: Cum arată cabana de la 2.500 m altitudine, unde turiștii pot locui gratuit

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*