EcoMarathon Moieciu de Sus. Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon Moieciu de Sus”, editia a VIII-a.

Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte.

Foto: Alexandru Farca

EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.

Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.

EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala.

Cursele de Maraton atrag tot mai multi participanti in toata lumea, este o lupta cu propriile limite, inseamna pregatire, planificare, autodepasire, prietenie.

Prin intermediul EcoMarathon Moieciu de Sus dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber, lucru pe care am reusit din plin sa il realizam la editiile anterioare, numarul participantilor dublanduse si fiind nevoiti sa limitam numarul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja inca din luna martie.

Pregateste-te pentru Ecomarathon, vino in 06 Mai sa alergi si sa te bucuri de primavara sau doar sa admiri peisajele extraordinare si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor iti vor da prilejul sa nu simti oboseala. Vino si bucura-te de natura!

Inscrierile s-au facut pe siteul concursului www.ecomarathon.ro in limita locurilor disponibile.

Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids, aproximativ 500 de copii sunt așteptați la start. Startul copiilor de pana in 9 ani va avea loc la 9:15, Sambata dimineata, iar cei de 10 ani, si mai mari vor lua startul la ora 16:00, tot Sambata, 06 Mai.

Pentru cei care doresc sa se implice in organizarea evenimentului, sa devina voluntari sau sa devina parteneri ii rugam sa ne scrie un email sau sa acceseze sectiune dedicata voluntarilor de pe siteul nostru: www.ecomarathon.ro.

Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate, vineri 05 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.

Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.

Vor lua startul la cele doua curse cross si marathon, aproximativ 1700 de participanti inscrisi, 600 de fete pentru ambele curse, 500 de copii sunt asteptati la cursa dedicata lor,
spre 150 de voluntari vor fi implicati in organizare, 10 tari participante.

Printre cei care vor lua startul la acest eveniment se numara si sportivi cu rezultate foarte bune la nivel national si international: Viorel Palici (castigator Marathon 2016), Ingrid Mutter (castigatoare Marathon 2016), Gheorghita Vitalie (Cross 2016 – Locul 2), Gary Priestley (UK, Team Inov8), Giorgos Dialektos (Grecia, Team Salomon International), Lukas Sorgel (Germania, Team Salomon International).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*