Naistul Nicolae Voiculeț va susține, duminică, alături de orchestra sa, de un ansamblu de căluşari din Slatina şi de un grup de tulnicărese din satul Avram Iancu, judeţul Alba, un concert unic în lume la Crucea Caraiman, începând cu ora 14:00.

Voiculeț a declarat că evenimentul, care va avea loc de Ziua Crucii, are o însemnătate personală, deoarece tatăl său a fost preot. Concertul, la care vor participa aproximativ 40 de artişti, celebrează 120 de ani de la naşterea lui Fănică Luca, unul dintre cei mai mari naişti ai României, dar şi un an de când Crucea de pe Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind ”cea mai înaltă cruce din lume de pe un vârf montan”, conform HotNews.ro.

Totodată, concertul va reprezenta și un omagiu adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, conform site-ului povestidecalatorie.ro.

Pentru a facilita accesul la Crucea Caraiman, drumul cu telecabina va fi gratuit în ziua concertului. Pentru cei care nu vor putea urca pe munte, Nicolae Voiculeţ şi orchestra sa vor susţine un concert în aceeaşi zi, la ora 19,00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Artistul a mărturisit că va cânta la un instrument creat special pentru el, ”naiul Fănică Luca”, pe care îl va dona la o licitaţie, iar fondurile obţinute în urma vânzării acestuia vor fi acordate unui copil care studiază naiul.

 

   Citește și: Peste 43.000 de hectare de pădure, verificate în Suceava

 

   Citește și: Altitudinea te poate scăpa de kilogramele în plus

 

   Citește și: O grădină botanică alpină, distrusă după retrocedare

 

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*