Ce ai zice de un antrenor personal, care să te supravegheze 24 de ore din 24 și care să nu te menajeze până când nu îți atingi obiectivele? Dar dacă ai avea acest antrenor la încheietura mâinii?

Cu 250 de dolari poți cumpăra cel mai nebunesc accesoriu din echipamentul tău de antrenament: o brățară botezată, deloc întâmplător, Pavlok. Numele brățarei seamănă izbitor cu cel al fiziologului rus Ivan Pavlov, devenit faimos pentru studierea reflexelor condiționate la animale, tocmai pentru că pare să aibă același scop, de a ”forma obiceiuri”.

Banii sau un șoc electric?

Îți setezi, prin aplicația Pavlok app, care este conectată la brățara pe care o vei purta permanent, obiectivele pe care vrei să le atingi într-un an. Pavlok îți va stabili etapele pe care trebuie să le parcurgi în atingerea scopului. Brățara îți înregistrează date de antrenament (viteza medie, timpul etc.) și le încarcă în aplicație. Evoluția îți este urmărită constant. Iar aici intervine condiționarea. Dacă progresezi, poți fi răsplătit zilnic cu diverse premii sau cu bani. Dacă involuezi sau stagnezi, brățara îți oferă două variante:

1. plătești o sumă într-un cont al aplicației;

2. ești electrocutat de către un prieten.

Funcțiile Pavlok-ului merg și mai departe. Ai amânat alarma de două ori sau nu ți-ai făcut antremanetul zilnic? Atunci brățara te va face de râs pe Facebook, postând cu ajutorul Bluetooth-ului, pe pagina ta, faptul că lenevești în pat sau că fentezi programul de antrenament.

Pavlok va fi disponibil pe piață abia de anul viitor, dar doritorii își pot comanda un prototip de pe site-ul pavlok.com.

Pedepsele stimulează

”Aparatul de tortură” a fost inventat de antreprenorul Maneesh Sethi. Ideea sa este rezultatul unui experiment pe care Sethi l-a aplicat pe el însuși. Astfel, antreprenorul și-a angajat o asistentă care să-l pălmuiască de fiecare dată când intra pe Facebook, pentru a asocia platformele de comunicare cu durerea.

Ulterior, prin construirea Pavlok, Sethi a susținut că pedepsele ajută oamenii să-și atingă scopurile, iar sportivii sunt printre cei care ar putea beneficia cel mai mult de pe urma brățării cu șocuri electrice.

 

   Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

 

   Citește și: TOP 5: Cele mai bune căști pentru alergători

 

   Citește și: Timex Ironman One GPS+: ceasul-minune pentru alergători și cicliști

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*