Vacanțele montane, prea scumpe pentru români

Ghizii turistici susțin că românii se feresc de vacanțele montane în Carpații. Motivul nu e greu de ghicit: prețurile destul de piperate pe care le percep companiile de turism.

Preţul unei drumeţii montane variază, în funcţie de numărul de turişti din grup, între 15 euro pentru o singură zi şi câteva sute de euro. O drumeţie montană în munţii Bucegi şi Făgăraş, de şapte zile, pentru opt persoane, costă 600 de euro/persoană. În preţ intră cazarea, mâncarea, diferite taxe de transport (telecabină), precum şi serviciile unui ghid montan calificat.

”Anul trecut nu am avut nici măcar un turist român, s-au interesat câţiva, au spus că sună foarte bine, dar când au auzit preţul au renunţat. Anul trecut am avut aproximativ 200 de turişti. Cei mai mulţi străini au venit din Anglia, Germania, Danemarca, Olanda şi SUA. Şi ca premieră, anul acesta am avut şi câţiva turişti brazilieni”, a spus pentru România TV, Marian Tîrla, ghid turistic la activetravel.ro.

Patronul Arcelor-Mittal, posibil cumpărător al muntelui Blencathra

Presa britanică a anunțat, duminică, numele celui care dorește să cumpere muntele Blencathra din Anglia, despre care scriam AICI. Se pare că actualul proprietar, Hugh Lowther, este în tratative cu miliardarul de origine indiană, Lakshmi Mittal, care ocupă poziția 63 în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii.

Potrivit revistei Forbes, localnicii s-au schindat în două tabere și au început să protesteze față de vânzarea muntelui. Unii cred că deținătorul gigantului Arcelor-Mittal va transforma cei 2,676 de acri de pământ într-un loc de distracție pentru cei bogați, iar alții consider[ că viitorul cumpărător vrea să conserve muntele și are posibilități financiare pentru a repara potecile și puțurile.

 

   Citește și: Operațiuni de salvare în Parâng și Făgăraș

 

   Citește și: Cum te-ar putea costa o floare 5.000 de lei

 

 

   Citește și: Unde putem schia pe timpul verii

 

Comments

comments

2 Responses

  1. parere

    Incearca sa faci cobtinutul in linie cu titlul. nu arata profesionist relic aceasta insiruire de subiecte. mai bine le pui separat: turismul romanesc e scump un articol, muntele de vanzare e alt articol.

    Răspunde
  2. Andrei Stanca

    Astfel de știri sunt postate la categoria ”Știri pe scurt”. Titlul e ales în funcție de cel mai important subiect, după care urmează și alte știri care n-au legătură cu titlul. Când cititorul intră pe articolele de la categoria ”Știri pe scurt”, asta se așteaptă să găsească la noi: știri pe scurt.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*