După ce un proprietar din nordul Angliei a decis scoaterea la vânzare a unui munte pentru a-și plăti impozitele, membrii comunității locale au încercat, fără succes, să strângă fonduri pentru a-l achiziționa. Mai mult decât atât, în timp ce încercau să strângă fonduri pentru a cumpăra muntele Blencathra, oamenii au fost amenințați cu moartea.

Muntele Blencathra a fost scos la vânzare în luna mai de către proprietarul care moștenise, după moartea tatălui său, datorii de 9 milioane de lire, însă localnici s-au înfuriat și au decis formarea unei organizații cu ajutorul căreia să poată achiziționa muntele, conform The Independent.

„Este vorba despre spiritul comunității și de faptul că toată lumea vrea să pastreze zona Lake District așa cum este ea și cum a fost de sute de ani”, a declarat un membru al asociației ”Prietenii lui Blencathra”.

Chetă în comunitatea locală

Însă lucrurile nu au fost atât de simple. Nu toți localnicii s-au declarat încântați de a scoate bani din buzunar pentru a achiziționa muntele. Astfel, membrii comunității nu i-au putut oferi proprietarului suma de 1,75 de milioane de lire pe care o ceruse, ci o suma mai mică, așa că au fost refuzați.

În plus, autoritățile locale au declarat că nu pot interveni, chiar dacă există o lege care reglementează tranzacțiile proprietăților incluse în patrimoniul unei comunități. „Dacă asociația «Prietenii lui Blencathra» era nemulțumită de această vânzare, primul lucru pe care ar fi trebuit să îl facă ar fi fost să vină la noi la ușă. Și, pentru că o astfel de situație nu a existat anterior, am putea să mergem mai departe și să vedem ce este de facut”, a declarat un consilier local.

Localnicii, amenințați cu moartea

Pentru localnici, povestea nu a avut un final fericit, deoarece, la începutul lunii iulie, muntele a fost vândut. Mai mult decât atât, câțiva membri ai asociației ”Prietenii lui Blencathra” au primit, timp de o lună, mai multe telefoane, e-mailuri și filme în care erau amenințați cu moartea, în perioada în care luptau pentru strângerea de fonduri în scopul achiziționării muntelui, conform The Telegraph.

Un alt membru al asociației a primit, pe e-mail, linkuri către două filmulețe postate pe Toutube. Într-unul dintre filmulețe, o persoană pretinde că strangulează o altă persoană, pe care o aruncă, apoi, într-un tomberon. Cel de-al doilea filmuleț, trimis de pe un alt cont, prezintă un grup de oameni dintr-o localitate rurală, cu mesajul: ”În pădurile noastre există 400 de cazuri nerezolvate de persoane dispărute. Uneori, trupurile lor nu sunt niciodată găsite”.

Din această cauză, poliția a demarat o anchetă care se află în plină desfășurare, pentru a-i găsi pe autorii amenințărilor.

 

1b   Citește și: FOTO: Un sat de munte a fost scos la vânzare pe e-Bay

 

1a   Citește și: Un munte imaginar din Berlin, promovat intens

 

1c   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*