Un incendiu de litieră a izbucnit, joi, în Munţii Şureanu, din judeţul Hunedoara, în zona comunei Boșorod. Peste 40 de pompieri au fost mobilizaţi pentru oprirea incendiului.

Zeci de pompieri şi pădurari se luptă cu un incendiu care a cuprins, pe o suprafaţă de opt hectare, litiera unei păduri de mesteacăn şi pin din masivul Şureanu. Flăcările au izbucnit la marginea comunei Boşorod, în urma unor acţiuni de igienizare a unei păşuni.

„Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, cu pante abrupte şi teren accidentat, intervenţia pompierilor pentru lichidarea focarelor fiind foarte dificilă. Munca lor este îngreunată şi de lipsa surselor de apă şi de vântul puternic care a favorizat propagarea arderii. Pentru a opri înaintarea incendiului pompierii, ajutaţi de 6 angajaţi ai ocolului silvic, au realizat cu ajutorul lopeţilor decopertarea solului şi au înăbuşit cu pământ focarele de ardere”, a precizat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara, conform Adevărul.

„În cazul în care incendiul nu va fi lichidat până mâine dimineaţă (vineri, n.r.), I.S.U. Hunedoara va solicita sprijinul unui elicopter al Unităţii de Aviaţie din Cluj, aparatul de zbor fiind dotat cu echipamente capabile să stocheze 3.000 de litri de apă care pot fi eliberaţi deasupra zonei de ardere”, a informat, joi seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

   Citește și: Peste 43.000 de hectare de pădure, verificate în Suceava

 

   Citește și: Greenpeace și Bankwatch au salvat 59 de hectare de pădure din Gorj

 

   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*