Fie că ești în vacanță la schi în decembrie, în februarie sau în martie, este esențial să nu-ți fie frig, ca să te poți bucura din plin de pârtii.

În acest sens, îți oferim 10 trucuri numai bune să alungi frigul:

10) Îți mai amintești de încălzirea pe care o făceai la școală, la începutul orelor de sport? Îți poți roti brațele în cercuri sau poți face un joc de glezne, pentru a pune sângele în mișcare, atunci când simți că îngheți. Dacă ești în formă pentru distracție, poți face câteva mișcări de dans, care, pe lângă efectul termic, îți vor da și bună dispoziție.

9) Nu te îmbrăca cu tot dulapul. Alege, mai bine, câteva piese de vestimentație special create pentru sporturile de iarnă. Poți opta pentru un prim strat de haine care să îți lase corpul să transpire, dar în același timp să se usuce repede, cum sunt cele sintetice. Apoi poți opta pentru un strat de haine intermediar – polar sau pulover din lână. La final, o geacă impermeabilă și călduroasă. În zilele mai însorite, dacă ai o geacă bună, poți renunța la stratul intermediar.

8) Din echipamentul de schi nu trebuie să îți lipsească protecția pentru față: o cagulă pentru zilele reci sau un buff pentru cele ceva mai călduroase. Nu uita de căciulă!

7) Încălzitoarele de corp pot fi utile, pentru că se activează la contactul cu aerul, se lipesc pe haine și pot menține caldă zona în care sunt aplicate, până la 10 ore. Doamnele care sunt, totuși, mai friguroase, își pot pune câteva încălzitoare de mâini în sutienul sau bustiera pe care îl/o poartă la schi. Dar șhh, ăsta e secretul nostru!

6) Mănușile și buff-ul tău s-au udat. Nu sta cu ele așa! Mergi la toaleta primului restaurant pe care îl ai în drum și pune-le sub uscătorul de mâini. În câteva minute vor fi bune de purtat.

5) Nu purta același pulover sau aceleași șosete din lână două zile la rând. Fără a intra în explicații științifice, atunci când fibrele de lână sunt saturate cu umezeală, nu mai sunt așa folositoare pentru a menține temperatura corpului, potrivit Skinet Magazine.

4) Nu-ți strânge clăparii prea tare. În caz contrar, circulația sângelui e îngreunată și picioarele îți vor fi reci, indiferent de ce șosete porți. Ai grijă, însă, să nu ajungi la polul celălalt, să îi lași prea largi…

3) Când te încalți sau îți pui mănușile, ai grijă să fii într-un spațiu încălzit. Dacă îți pui clăparii în parcare și picioarele îți sunt reci, cam așa vor rămâne toată ziua. La fel, dacă ai mâinile înghețate, nu-ți vor fi utile nici cele mai bune mănuși de pe piață.

2) Un ceai fierbinte sau o ciocolată caldă? Orice alegi, astfel de lichide te ajută să lupți cu frigul, dacă te gândești că numai cana fierbinte, ținută în palmele sloi, te face să te simți mai bine. Însă nu duce ”încălzirea” la extrem: țuica fiartă nu e recomandată, pe de o parte, pentru că s-ar putea să te comporți nu tocmai potrivit la revenirea pe pârtie, iar pe de altă parte, pentru că simțurile tale vor fi debusolate. S-ar putea să-ți înghețe degetele și tu nici măcar să nu-ți dai seama.

1) Uneori, starea de frig este indusă și minte. Dacă te gândești non-stop la ce temperatură e afară, nu e de mirare că ți se pare tot mai frig. În momentele în care nu te poți mișca prea mult (ca atunci când ești în telescaun), încearcă să te gândești, de exemplu, la luna august, pe unde vei face drumeții și cu ce te vei îmbrăca la 35 de grade Celsius.

Citește și: Cum să te îmbraci la schi

Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

Citește și: DECALOGUL SCHIORULUI: Reguli de conduită pe care trebuie să le respecți

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*