Dacă ești tipul de munțoman care profită de fiecare weekend să se avânte pe pârtiile de schi, credem că, pe lângă echipament, energie şi portofel plin, ți-ar putea fi utile și următoarele aplicaţii pentru smartphone. 

1. Salvamont

Pe lângă faptul că este cea mai eficientă aplicație de mobil în caz de pericol (un serviciu SOS de localizare, prin care poți notifica, în timp real, dispeceratul Salvamont despre traseul și coordonatele GPS, altitudinea și chiar și nivelul bateriei telefonului tău), Salvamont oferă informații actualizate permanent despre zeci de pârtii din România.

Astfel, schiorii pot afla, de exemplu, grosimea stratului de zăpadă, condițiile zilnice de schi, hărțile munților dintr-o anumită zonă sau detalii despre o pârtie specifică (lungime, diferență de nivel, gradul de dificultate, programul de funcționare, mijloacele de transport disponibile pe pârtie, nocturnă și tunurile de zăpadă artificială). De asemenea, aplicația oferă și date despre starea vremii și condițiile atmosferice.

AICI găsești părerile celor care folosesc deja această aplicație.

Dimensiune: 1,7 M

Rating: 4.6/5

2. Info Ski de la Orange

Dacă nu-ți plac aplicațiile dezvoltate de Vodafone (cum este ”Salvamont”), atunci poți opta pentru una dezvoltată integral de Orange. Info Ski oferă informații despre starea vremii și a pârtiilor, despre stațiunile și traseele de schi, hărți, camere web și prețuri. Mai mult, poţi seta pârtia favorită pentru a o putea găsi uşor mai târziu sau poţi căuta o pârtie după instalaţiile şi facilităţile acestia, precum și după gradul de dificultate.

AICI găsești părerile celor care folosesc deja această aplicație.

Dimensiune: 4,3 M

Rating: 4.0/5

3. OnTheSnow Ski & Snow Report

Cu date despre cel puțin 2.000 de stațiuni de schi din întreaga lume (inclusiv România), aplicația ajută utilizatori cu informații nu numai despre starea pârtiilor, starea vremii sau locuri unde îți poți cerui schiurile și snowboardul, dar și cu știri din domeniu și lansări în materie de echipament. Camere web, fotografii de pe pârtii și hărți cu trasee montane sunt alte facilități ale acestei aplicații. ”OnTheSnow Ski & Snow Report” este foarte populară în rândurile iubitorilor de sporturi de iarnă, dacă ne uităm la numărul de persoane care au instalat-o și la câte ratinguri are.

AICI găsești părerile celor care folosesc deja această aplicație.

Dimensiune: 7,7 M

Rating: 4.3/5

4. Ski Tracks

Să presupunem că ai ajuns pe pârtia potrivită dorințelor tale. Cum îți monitorizezi activitatea sportivă? Folosești Ski Tracks, o aplicație care a fost botezată ”Strava pentru schiori”! Cu această aplicație, poți să afli viteza cu care ai coborât pe pârtie, distanța pe care ai parcurs-o, altitudinea inițială și cea după coborâre, precum și cât timp ai fost în mișcare. Pe lângă acestea, aplicația consumă puțină baterie și poate funcționa și în lipsa semnalului. De asemenea, poți să împărtășești rezultatele tale cu prietenii de pe Facebook.

AICI găsești părerile celor care folosesc deja această aplicație.

Dimensiune: 2,6 M

Rating: 4.5/5

5. Find My Phone/iPhone!

Asemănătoare atât pentru sistemele de operare iOS, cât și Android, aplicația te ajută, în primul rând, să localizezi un telefon pierdut, fie că e al tău sau al unui membru din familie. Pe de altă parte, la cât de aglomerat e uneori pe pârtii, e posibil să te pierzi de cei dragi, astfel că aplicația îți arată, pe hartă, unde sunt ceilalți.

AICI găsești părerile celor care folosesc deja această aplicație.

Dimensiune: 16 M

Rating: 4.2/5

 

  Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

 

  Citește și: Câte calorii arzi, în funcție de sportul montan pe care îl practici

 

  Citește și: Cât de periculos este să schiezi off-piste

 

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*