FOTO. ”Trofee de vânătoare”: Animale împăiate, într-un mall din Iași

Ce ați spune dacă, în loc să vă bucurați de un peisaj montan cu animale sălbatice pe creste, ați vedea cerbii, mistreții și urșii împăiați într-un mall?

Ca să vedeți că nu este o utopie, aflați că între 18 și 22 februarie, în Atriumul Palas Mall, Iași, va avea loc o expoziție cu titlul ”Trofee de vânătoare”, care a ajuns deja la a doua ediție.

Expoziția ”Trofee de vânătoare” este organizată în parteneriat cu Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din judeţul Iaşi și este alcătuită din peste 100 de animale vânate în Europa, Asia și Africa. Vizitatorii pot ”admira” atât animale din România, precum urși, cerbi, porci mistreți, lupi, cocoși de munte, cât și exemplare de pe alte continente, cum ar fi antilope, buffalo sau kudu.

De asemenea, expoziția cuprinde și animale expuse în mărime naturală. Leul, antilopa, șacalul, ursul, cerbul, căprioara, mistrețul și bursucul sunt dispuse într-un loc special amenajat. O serie dintre aceste exponate au primit premii la concursurile naționale și internaționale de specialitate, după cum au anunțat reprezentanții Atriumul Palas Mall, pe pagina de Facebook.

Pe lângă expoziția de animale, vineri, de la ora 17:45, va avea loc și o reprezentație a Fanfarei Militare Iași.

Reacțiile fanilor mall-ului

La scurt timp după postarea de anunțare a expoziției, persoanele care consideră că animalele nu reprezintă ”trofee” și că locul acestora este în mediul lor natural, nu pe peretele cuiva, au reacționat prin comentarii dure.

”ORIBIL! SINISTRU! Văd că nu vă lăsați. Să organizezi așa ceva în 2015 mi se pare odios! Lăsați animalele în pădure, în treaba lor, criminalilor!”, a scris o tânără.

”Sunteţi oribili! Absolut ruşinos că, din nou, găzduiţi o expoziţie a unor siniştri!”, a replicat un domn.

”Un centru comercial cu pretenţii de aliniere la cele mai înalte standarde europene îşi permite să găzduiască o asemenea mizerie?! Aveţi impresia că e frumos şi moral să ne mândrim cu animale împăiate şi blănuri întinse pe pereţi? Sau o fi educativ? Aspectul comercial al afacerilor pe care le derulaţi nu ar trebui să fie mai presus de valorile morale pe care le susţineţi şi le încurajaţi în cadrul comunităţii! E ruşinos şi oribil! Un exemplu negativ al activităţii, din păcate nu singurul!”, a scris, la postarea de Facebook, o altă tânără.

Citește și: Cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu la mare căutare de sărbători

Citește și: Presa străină. Politicienii români au cerut ajutorul armatei pentru împușcarea urșilor

Citește și: Acțiune de evaluare a numărului de capre negre în Munții Rodnei

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*