Schiorul siberian Serghei Ivanov se poate considera un om norocos. El a decis, împreună cu un bun prieten, să meargă la schi pe lacul înghețat Baikal. Ceea ce nu se așteptau cei doi era ca stratul de gheața să cedeze și să se spargă.

În Siberia, temperatura din luna februarie ajunge în jurul valorii de -30 de grade Celsius. Cei doi aventurieri nu s-au gândit că, din cauza iernii blânde din acest an, gheața nu va rezista greutății lor. Astfel că, la câteva secunde după ce s-a avântat pe lacul înghețat, Serghei a ajuns într-un loc unde gheața avea doar 5 centimetri grosime și s-a spart, conform catersnews.com.

Norocul său a fost că prietenul Ilya l-a tras din apă cu ajutorul unui băț de schi.

„Nu am avut timp să mă gândesc. (…) Am ieșit din gheață cu dificultate. Să fiu sincer, nu mi-a fost frică, probabil din cauza faptului că nu am avut timp. Am fost norocos că prietenul meu a fost prin apropiere”, a declarat Serghei.

Hainele i-au înghețat instantaneu, dar a scăpat repede de ele, schimbându-se în autovehicului parcat în apropiere. Întrebat de reacția rudelor, Serghei a spus că acestea ”nu au observat nimic, dar au rămas surprinse că m-am întors atât de repede acasă.”

Serghei a trecut razant pe lângă moarte. Experiența lui nefericită ne-a învățat că atunci când vremea este mai caldă decât în mod normal, este bine să nu ne mai aventurăm pe lacuri înghețate și că atunci când avem de gând să facem astfel de încercări riscante, ideal ar fi să avem un prieten de încredere alături. Traseul său scurt pe gheață și operațiunea de salvare au fost capturate pe camera lui video GoPro.

Citește și: Decalogul schiorului: Reguli de conduită pe care trebuie să le respecți

Citește și: Cât de periculos să schiezi off-piste

Citește și: Ce trebuie să știi când cumperi bețele de schi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*