La sfârșitul sezonului alb, puţinii turişti din stațiunile montane românești îşi petrec ziua în cafenele, iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt dezamăgiţi. Afară este foarte cald, zăpada a fost înlocuită de noroi sau ghiocei, și nici reducerile de până la 50% la prețul cazării nu mai atrag vizitatori pe pârtiile pământii.

Anul acesta s-a putut schia, pe zăpadă naturală, doar trei săptămâni. Nici măcar tunurile de zăpadă artificială nu au făcut față temperaturilor ridicate. Astfel, deși meteorologii prevesteau cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani, pe meleagurile noastre a fost cel mai slab sezon de schi din ultimele patru decenii.

Pârtiile arătau ca vara încă din luna februarie și cele mai multe s-au închis cu mult înainte de finalul iernii. Nu e de mirare că statisticile arată un număr al turiștilor mai mic cu 80%, comparativ cu anul trecut.

„De peste 40 de ani a fost cel mai slab sezon. Lumea, din păcate, când vede atâta verde, nu crede că se poate schia”, a spus directorul de agrement din staţiunea Poiana Braşov, Emil Fărcăşanu.

Afacerile care depind de zăpadă nu se pot lăuda cu profit – la centrele de închirieri nu mai intră nimeni, iar hotelurile sunt aproape goale.

Citește și: Ghidul primăvăraticului. Unde putem schia începând din martie

Citește și: Preţuri derizorii. Unde este de trei ori mai ieftin să schiezi decât pe Valea Prahovei

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*