La finalul lunii noiembrie, alpiniștii români care au urcat Eiger, Grandes Jorasses și Matterhorn, alături de alergătorii montani, se reunesc la Bușteni, în cadrul unui eveniment de promovare a valorilor naționale. Anunțul a fost făcut de Zsolt Torok, care a adăugat că, prin astfel de evenimente, se poate schimba mentalitatea românilor. 

„Un eveniment ca semn de recunoștință față de exemplele din alpinismul românesc, un bun prilej să ne strângem laolaltă să schimbăm câteva vorbe, să îl ascultăm pe Emil Coliban și Andrei Beleaua, să facem ture frumoase împreună, să dansăm să ne cățărăm”, a spus Zsolt Torok.

Alpinistul arădean a scris despre eveniment pe Facebook și a explicat că acesta este legat de o poveste „care face legătură între generații, punând accent pe valorile noastre, din România”. Evenimentul este organizat de compania Gravity și va avea loc la Căminul Alpin din Bușteni, în luna noiembrie, la o dată care va fi stabilită în curând. 

„Eiger, Grandes Jorasses, Matterhorn și la oră actuală reprezintă o miză, piatră de încercare și legătură între alpinismul extrem de odinioară cu alpinismul extrem în vremurile moderne. Fapte mari, vremuri mari, totul sub umbrela unei povești care încă face că să bată inima mai tare în pieptul tinerilor temerari. În România, avem mai mulți cățărători, alpiniști, care au reușit să escaladeze câte un perete din Trilogie, avem alpiniști care au încercat, avem alpiniști cu două reușite și o echipă care are Trilogia integrală”, a explicat Torok cu privire la alpiniștii care vor fi invitați la evenimentul Gravity.

La evenimentul de la Bușteni, alpiniștii care au reușit să urce cel puțin unul dintre cei trei pereți din Alpi vor primi câte un tricou tehnic „Trilogia Alpilor”.

„Tricoul este simbolic, în serie limitată, pentru cei care au urcat acești pereți cu sufletul și cu multă dăruire și pentru cei care ne-au ținut pumnii atunci când fiecare din noi eram acolo sus.
Este o mândrie că avem alpiniști care periodic abordează aceste trasee, este o mândrie că avem un brand românesc (Gravity -n.r.) care are deschidere spre atleții noștri, astfel valorile românești, atât cei care trăiesc momentele magice în lumea verticalelor, cât și producătorul de echipament care participă prin creație, în mod indirect, în aceste ascensiuni, vor schimbă păreri, opinii, se vor întâlni la Bușteni”, a mai spus alpinistul.

De asemenea, la evenimentul vor fi invitați și alergători, „eroii de la maratoanele montane, sprijiniți de Gravity, cei care reprezintă inimă și motorul competițiilor de alergare montană din România”.

„Cu toții suntem o mare familie, oameni care avem, promovăm valori comune. Natură, munții României și o viață sănătoasă”, a adăugat Torok.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*