Poiana cu narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei a înflorit. Peisajul va putea fi admirat în următoarele două săptămâni.

„Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei anunţă turiştii interesaţi de drumeţii la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregătită să-i întâmpine! (…) Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 2 săptămâni, începând cu această dată”, este mesajul publicat pe rețeaua de socializare”, au anunțat administratorii parcului, pe pagina de Facebook a Parcului Național Munții Rodnei.

Totodată, administratorii Parcului Național Munții Rodnei îi avertizează pe turiști că este interzis să rupă florile din rezervație.

„Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat”, se mai arată în mesajul de pe pagina de socializare a instituţiei.

Mai mult, jandarmii montani vor intensifica patrulările în perioada următoare, pentru a putea veni în sprijinul turiştilor care vizitează Poiana cu narcise de pe Muntele Saca.

Poiana cu narcise are o suprafață de cinci hectare și este situată pe versantul estic al Muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 de metri. Aceasta este declarată rezervație, conform legii 5 din 2000.

Perioada de înflorire este în lunile mai-iunie. Pe lângă narcise, turiştii pot admira şi alte flori de munte: arginţica, genţiana, brânduşele de primăvară, scrie Agerpres.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*