Zeci de turiști, blocați la Sfinxul din Bucegi. Mai mulți de turiști, care au urcat pe munte, la Sfinxul din Masivul Bucegi, pe un traseu dinspre Peștera, sunt blocați pe munte și nu au unde să se cazeze.

Oamenii au sunat, astfel, la 112 și au anunțat că 60 de persoane sunt blocate în vârf de munte, precizând că niciuna dintre ele nu este rănită și momentan nimeni nu are nevoie de ajutor medical, conform Libertatea.

Echipe de salvatori montani din Prahova și Dâmbovița au urcat până la ei cu ceai cald și încearcă să găsească împreună o soluție astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să petreacă noaptea în vârful muntelui, unde este foarte frig, iar stratul de zăpadă ajunge și la 1,5 metri.

Salvamontiștii spun că oamenii nu au unde să se cazeze pe munte, deoarece cabana Babele este închisă, fiind în renovare.

În aceste condiții, cea mai plauzibilă soluție este întarcerea într-una dintre stațiunile de la poalele muntelui, însă drumul este foarte dificil și riscant și nu va putea fi parcurs fără ajutorul salvatorilor montani.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*