Nu mulți dintre noi s-ar încumeta să exploreze Munții Himalaya, fie din cauza costurilor, fie din cea a pregătirii fizice. Bob Corey a făcut, însă, acest lucru și nu a regretat. Expediția l-a purtat într-un loc special, recent descoperit de drumeții curajoși, numit Zanskar.

Lanțul de munți Zanskar face parte din munții Himalaya și este localizat în statul Indian Jammu, ce separă regiunea Kashmir de localitatea Ladakh. Altitudinea medie a munților Zanskar este de 6000 de metri, fapt care îngreunează agricultura. Alimentul de bază al localnicilor este orzul, iar clima este departe de a fi prietenoasă. Din cauza vremii, este recomandat să explorezi munții Zanskar din luna aprilie până în august. Evident, dacă ai bani și timp.

Bob Corey s-a aventurat în regiunea Zanskar în perioada rece a anului. După o călătorie de patru zile în care s-a aflat față în față cu pustietatea, a simțit, pentru câteva clipe, regretul că și-a riscat viața pe acele meleaguri neexplorate. Dar și-a revenit aproape imediat. După cum a afirmat și el, conform publicației Bored Panda: „În acel moment, în timp și spațiu, după ce toate vocile din capul meu au dispărut și nu mă mai auzeam în propriul meu cap, am devenit una cu mine și totul în jurul meu, totul a încetat să mai existe. A fost un sentiment care a mers dincolo de conceptele de fericire și tristețe, pozitiv și negativ. Am descoperit un nou sentiment, ca o gaură neagră, care este acolo dar totuși nu există”. Bob a terminat cu bine expediția, dar nu a putut rezista provocării de a reveni în Zanskar.

Principalele obiective turistice pe care le poți vizita în Zanskar sunt mănăstirile budiste, religia fiind o parte importantă a vieții localnicilor. Turiștii se pot bucura și de zborul cu parapanta sau de rafting.

Imaginile din galeria de mai jos sunt superbe. Așa arată niște munți frumoși!

http://www.boredpanda.com/immanence-zanskar-portraits-vikas-vasudev/
6 articol(e) « de 6 »

Citește și: FOTO. Ionuț Ștefănescu, primul român care a urcat pe Vârful Baruntse din Himalaya

Citește și: Două vârfuri montane au fost cucerite, în premieră, în Himalaya

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*