Ești iubitor de munte, ai tot echipamentul de care ai nevoie, însă te bate gândul să înlocuiești anumite piese cu altele noi și vrei să afli cum vinzi echipamentul de munte folosit.

Motivul? Te-ai plictisit de unele piese de echipament, îți dorești altele mai performante sau pur și simplu sunt prea uzate pentru a te simți în largul tău la altitudine.

Avem câteva sfaturi pentru tine. Spre exemplu, ai văzut câteva modele noi de bocanci de munte sau pur și simplu vrei să profiți de unele reduceri de prețuri, precum cele ale unor astfel de bocanci de munte, așa că vrei să faci rost de niște bani pentru a-ți completa cheltuielile.

Iată câteva sfaturi pe care le-ai putea trece cu vederea și care se pot dovedi foarte utile:

  1. Fii realist

Ai putea fi îndrăgostit de jacheta ta de munte cu Gore-Tex, deoarece ai purtat-o pe câteva vârfuri superbe și te leagă de ea atâtea amintiri frumoase, însă nu lăsa sentimentele să-ți umbrească simțul realității. Publicația outsideonline.com spune că, de îndată ce o piesă de echipament iese pe ușa magazinului, își pierde 50% din valoare. Noi n-am fi atât de drastici, însă cu siguranță înțelegi ideea. Pentru a-ți face o idee cât mai exactă despre prețul pe care l-ai putea cere…

2. …cercetează piața de echipamente second-hand

Intră pe grupurile de discuții de pe Facebook unde utilizatorii vând echipamente second hand (există câteva astfel de grupuri și în România), intră și pe alte site-uri de profil și vezi cu cât vinde lumea un produs similar. Te va ajuta să nu ceri un preț astronomic, dar nici derizoriu.

3. Alege momentul potrivit

Dacă vrei să obții un preț corect pentru echipamentul tău second-hand, alege momentul potrivit pentru a-l scoate la vânzare. Nu vinde schiurile primăvara, ci așteaptă sfârșitul toamnei, când sezonul de schi bate la ușă, iar cererea este tot mai ridicată. Prețurile echipamentelor noi cresc simțitor și există șanse mari să obții un preț onesc pentru schiurile tale.

4. Curăță echipamentul

Nu vinde piese de echipament murdare, ci curăță-le cu produse concepute special pentru asta. Nimeni nu vrea să plătească o căruță de bani pentru o jachetă pătată sau niște bocanci nu noroi pe talpă.

5. Repară defectele

Nu vinde piesele de echipament fără să le repari în prealabil. Funcționalitatea lor este foarte importantă dacă vrei să obții un preț corect. Nu uita că potențialii cumpărători caută întotdeauna „nod în papură” și suntem siguri că nu vrei să fii un negociator fără nici un as în mânecă.

6. Fă fotografii reușite cu produsele pe care vrei să le vinzi

Nu fotografia produsele cu telefonul mobil al bunicii. Fiecare dintre noi are măcar un prieten fotogaf. Fă-i cinste cu o bere și roagă-l să te ajute să faci niște fotografii reușite cu echipamentele pe care vrei să le vinzi. Cu cât imaginile arată mai bine, cu atât vei fi sunat de mai mulți potențiali cumpărători, ei vor fi mai dornici să se întâlnească cu tine și să-ți ofere prețul pe care îl ceri. Prima impresie nu se uită niciodată, iar fotografiile de pe un site de vânzări reprezintă prima impresie.

Citește și: 5+1 sfaturi de la profesioniști. Cum să împachetezi lucrurile în rucsac în mod eficient

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*