Veste bună pentru iubitorii de senzații tari! Considerat a fi unul dintre cele mai primejdioase trasee din lume, El Caminito del Rey, din Spania, se va redeschide din data de 28 martie.

Traseul El Caminito del Rey este o ”pasarelă” construită în munți și face legătura între districtul municipal Ardales și canionul El Chorro de Alora, din provincia Malaga. Poteca extrem de periculoasă, situată la o înălțime de 100 de metri, are o lungime de 3 kilometri și o lățime de un metru sau chiar jumătate de metru în unele locuri. Ceea ce face traseul și mai primejdios este faptul că lipsesc unele porțiuni din pasarelă și în anumite locuri nu există balustradă.

„Mica Potecă a Regelui” a fost închisă în anul 2001, după ce au avut loc mai multe accidente grave în perioada 1999-2000, printre care și decesul a 5 turiști. După acest incident, folosirea ”pasarelei” a devenit interzisă, iar cei care încălcau această regula se alegeau cu o amendă de 6.000 de euro, aceasta fiind cea mai mare amendă dată vreodată pentru intrarea pe un drum interzis accesului public. Numai că aventurierii au continuat să fie atrași de El Caminito del Rey, astfel că, de cele mai multe ori, interdicția a existat doar teoretic. Potrivit thelocal.es, mii de localnici și turiști au reușit să evite ofițerii de poliție și să străbată traseul. De asemenea, s-a descoperit faptul că existau agenții de turism care organizau neoficial plimbări pe El Caminito del Rey, pentru turiști care trecuseră de vârsta de 12 ani și nu aveau rău de înălțime.

În tot acest context, autoritățile au decis să reabiliteze traseul și să-l redeschidă oficial pentru public. Lucrările la El Caminito del Rey au debutat în martie 2014, iar termenul de finalizare trebuia să fie septembrie 2014, însă deschiderea oficială a fost programată pentru 28 martie.

Costurile pentru renovarea potecii, în valoare de 2,8 milioane de euro, au fost finanțate de administrația regională a Andaluziei și de administrația locală din Malaga. Lucrările nu au modificat trăsăturile originale ale traseului, dar au îmbunătățit mijloacele de securitate. Timp de șase luni, nu va fi percepută nicio taxă de acces în „El Caminito del Rey”, ca mai apoi să fie intrudusă o plată modică. Printre primele persoane care vor traversa traseul proaspăt renovat se numără și Regele Felipe al Spaniei, potrivit Mediafax.

Scurt istoric

Traseul „El Caminito del Rey” a fost inaugurat în anul 1901 cu scopul de a face legătura între două hidrocentrale, construite lângă două cascade, Chorro şi Gaitanejo. A primit numele de „Mica Potecă a Regelui” după ce pasarela a fost traversată de regele Alfonso al XIII-lea, în anul 1921. Acesta inaugura la acest moment barajul Conde Del Guadalhorce.

În clipul de mai jos veți putea viziona imagini cu traseul și cum s-a muncit la renovarea acestuia!

Citește și: VIDEO. Gest extrem de riscant pe cel mai periculos traseu montan din lume

Citește și: FOTO. Cum arată cel mai periculos traseu de drumeție din lume unde mor, anual, 100 de turiști

Citește și: FOTO. Top 10 cele mai periculoase trasee de drumeție montană

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*