Știm că avem o țară frumoasă, cu peisaje de poveste și tradiții cum rar se mai găsesc în lume. Iar acest lucru este știu și de o companie din Elveția, care organizează, de câțiva ani, expediţii off-road pentru străinii pasionați de atemporalitatea plaiurilor românești.

Compania elvețiană Geko Expeditions organizează, pentru iubitorii de aventură și natură, expediţii off-road în locuri ca Islanda, deşertul Sahara, deşertul Namibiei, Madagascar. Desigur, România se află și ea printre țările „autentice și foarte sălbatice”, care atrag turiști dornici să cunoască meleaguri de basm.

„Păduri imense, munți care se pierd în depărtări, creste montane de peste 2.400 de metri, sate uitate și întâlniri puțin probabil, ca dintr-un alt timp”, spun organizatorii pe pagina companiei.

Preţul unei expediții 4×4 în România este de 1.490 de euro de persoană, iar în cele 14 zile de expediție, străinii traversează Maramureșul, Bucovina și Munții Apuseni, în căutare de tradiții, monumente și peisaje rupte din secolul al XIX-lea. Pe lângă aceaste experiențe, elveţienii programează şi vizite la ferme, ateliere şi mănăstiri de pe drum. În traseu se numără și opriri în Sighișoara, Sibiu și Oradea.

Turul „România secretă” pare a fi deja un succes – s-au organizat deja trei expediții(2013, 2014 şi 2015), iar în 2016 e programată încă o aventură, în luna iulie.

Iar pentru a convinge străinii să se alăture unei călătorii de două săptămâni în țara noastră, Geko Expeditions a publicat, pe Youtube, patru filmări de pe tărâmurile de legendă ale României:

Comments

comments

One Response

  1. George

    Sunt curios: dc ar face acelasi lucru la ei in tara cam ce credeti ca ar pati?

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*