Ce este echilibrul? Pentru atletul belgian Kenny Belaey, lider în mountain-biking în ultimii 10 ani, înseamnă parcurgerea, pe bicicletă, a unui slackline de 18 metri, întins între două vârfuri montane din Alpii Francezi. Totul, la altitudinea de 2.700 de metri.

Cu un echilibru demn de Cartea Recordurilor, în care a și intrat cu această performanță, Kenny Belaey a reușit să meargă cu bicicleta pe un slackline de 18 metri, prins între două vârfuri muntoase din Alpii Francezi, în regiunea montană La Plagne, conform RedBull. „Magicianul” de 32 de ani a parcurs cei 18 metri cu succes, deși frânghia se afla la 112 metri deasupra solului și la 2.700 de metri altitudine.

„În momentul în care roata a atins slackline-ul pentru prima dată, după luni întregi de antrenamente și pregătiri care mi-au dat încredere, singurul lucru la care m-am gândit a fost «Este imposibil!». Dar cu încredere în abilitățile mele, cu determinare și concentrare, am avut succes. A fost, fără îndoială, cea mai dificilă provocare din viața mea”,  a spus Balaey, rememorând filmul evenimentului.

„Fiecare secundă pe slackline a fost un coșmar. Fiecare inch oferă un alt sentiment, pentru că slackline-ul se mișcă constant, ceea ce vezi în jurul tău se schimbă și punctele de orientare dispar”, a adăugat belgianul.

Premiera mondială a lui Kenny Belaey este cu atât mai impresionantă cu cât aflăm mai multe despre pregătirea lui pentru eveniment. În ultimul an, belgianul s-a pregătit intens și a încercat de cel puțin 80 de ori să meargă pe slackline-ul de 18 metri, însă toate tentativele sale au eșuat.

„De fiecare dată când cădeam, trebuia să urc din nou, să-mi verific echipamentul și să mă împing mental să merg mai departe, să mai încerc o dată. Este, de departe, cea mai intensă experiență prin care am trecut. Nu pot descrie cât de mulțumit sunt de mine, pentru că, în sfârșit, am reușit ceea ce mi-am propus”, a completat ciclistul.

Aventura pe bicicletă din Alpii Francezi poate fi urmărită în videoclipul de mai jos:

Citește și: 10 motive pentru a te cupla cu o ciclistă

Citește și: VIDEO: Cum arată coborârea de Downhill a unui campion, filmată de pe cască

Citește și: MTB-ul te poate face milionar în dolari

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*