Echipa Teton Gravity Research a reușit să surprindă frumusețea și spectaculozitatea Munților Himalaya în imagini HD.

Experții au realizat primul film ultra HD cu Munții Himalaya, folosind cel mai avansat sistem de filmare stabilizat giroscopic. Aceștia au filmat dintr-un elicopter, începând de la altitudinea de 1.402 metri până la 7.315 metri, potrivit tetongravity.com. Imaginile surprind numeroase peisaje cu munți împăduriți, cascade, dar și vârfurile Everest (8.848 m), Ama Dablam (6.856 metri) și Lhotse (8.516 m), pe care le puteți viziona mai jos.

Despre vârful Everest se cunoaște faptul că este cel mai înalt pisc din lume, dar vârfurile Ama Dablam și Lhotse nu sunt la fel de cunoscute. Cele două vârfuri au fost cucerite și de alpiniști români. Ama Dablam a fost escaladat cu succes de Cornel Gălescu și Florin Grama, în anii 2005-2006, iar steagul României a ajuns pe vârful Lhotse prin timișoreanul Horia Colibășanu.

Teton Gravity Research este o companie de media care se ocupă cu realizarea unor filme inovatoare și cu conținut – online. Brandul, înființat în anul 1995 se ocupă în mare parte de industria sporturilor de acțiune, fiind deținătoare a 18 premii pentru filme de lungmetraj. Echipa a devenit cunoscută în mass-media și prin participarea la numeroase seriale de televiziune pentru canalele Showtime, NBC sau Fox Sports.

Citește și: FOTO. Enigma din Himalaya. Turnurile bizare despre care nimeni nu știe cum au apărut

Citește și: Două vârfuri montane au fost cucerite, în premieră, în Himalaya

Citește și: FOTO. Un altfel de Everest: Base Camp, printre mănăstiri, iaci și avioane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*