Dacă tot vine vacanța de iarnă și fiecare se va îndrepta spre pârtiile preferate, să ne amintim că, în caz de accidentare, salvatorii montani sunt pregătiți să ne vină în ajutor.

Un salvamontist bun trebuie să fie un schior bun, spunea președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, Mircea Opriș,.

”În meseria de salvator montan se pune foarte mare bază pe schi, pentru că ar fi impropriu spus «salvator montan», dacă schiază mai rău decât un începător. Mai ales că, pe an ce trece, domeniul schiabil din România crește. E nevoie de oameni care să stăpânească foarte bine schiatul, pentru că în sezonul de iarnă e nevoie de intervenția lor pe pârtii, unde se întâmplă multe accidente. Ponderea accidentelor la schi este foarte mare nu numai la noi în țară, ci în toată lumea, iar salvatorii montani trebuie să știe cum să intervină eficient”, a declarat, pentru eMunte.ro, președintele ANSMR.

Despre ce presupune meseria de salvator montan puteți citi  AICI.

Ca să vă convingeți că salvatorii montani sunt pricepuți pe schiuri, vă prezentăm un film realizat de Salvamont Dâmbovița pe pârtia de la Clăbucet:

 Citește și: INTERVIU cu președintele ANSMR, Mircea Opriș. Cum poți deveni salvator montan

 

 Citește și: 13 sfaturi pentru turiști, oferite de salvamontiști

 

 Citește și: SCRISOARE către munțomanii căpoși. Sau de ce salvamontiștii sunt dușmanii noștri

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*