Brașov… un oraș încărcat de istorie, un loc special plin de peisaje uimitoare, la care te întorci mereu cu același zâmbet pe chip, deși îl vizitezi constant. Străjuit de cei mai înalți munți din România, Brașovul este orașul cel mai vizitat de străinii care vin în țara noastră.

De cele mai multe ori, atunci când mergem la munte, primul oraș care ne vine în minte este Brașov. Atestat încă din anul 1234, acest oraș fascinant încă păstrează câte ceva din aerul medieval de altădată. Străduțele înguste din piatră cubică, clădirile vechi și bastioanele îți dau sentimentul că ai poposit într-o altă lume, mai liniștită și mai misterioasă.

Principalele atracții din orașul Brașov sunt Castelul Bran, Biserica Neagră, Cetatea Râșnov și Piața Sfatului.  Aceste monumente au făcut ca municipiul Brașov să ajungă cel mai vizitat oraș din țara noastră de către turiștii străini. În 2014, peste 130.000 de străini au venit să admire peisajele de poveste ale Brașovului, dar și obiectivele turistice unice, potrivit Adevărul.

Indiferent că este primăvară, vară, toamnă sau iarnă, Brașovul rămâne la fel de ofertant. În anotimpul rece, turiștii nu stau prea mult pe gânduri și aleg să-și petreacă vacanța de iarnă în stațiunea Poiana Brașov. Cunoscută la nivel internațional, stațiunea se află la 12 kilometri de orașul Brașov și oferă turiștilor posibilitatea să practice sporturi de iarnă pe 12 pârtii, conform poiana.info.ro.

În videoclipul următor puteți vedea (în cazul în care nu știați deja) de ce este Brașovul un magnet pentru străini:

Citește și: O jurnalistă de la Financial Times este fascinată de satul Măgura din Braşov

Citește și: Voluntariat 100%. Un parc pentru iubitorii muntelui va fi deschis în Brașov

Citește și: Cele mai lungi pârtii de schi omologate, în județul Brașov

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*