Iarna s-a instalat, deja, pe pârtiile de mare altitudine, iar stratul de zăpadă este consistent, ajutat și de tunurile de zăpadă.

La Predeal, tunurile de zăpadă funcționează, zi și noapte, de patru zile.

La Poiana Brasov, pârtia a fost încercată de mai mulți turiști. Cu toate că pistele nu sunt practicabile până la baza muntelui, schiorii s-au declarat mulțumiți, conform stirileprotv.ro.

Și în Poiana, tunurile funcționează de câteva zile, iar administratorii promit că, cel puțin în Postăvarul, vor fi condiții foarte bune pentru acest weekend.

„Suntem cu mașinile pe pârtie, amenajăm, împingem zăpada, o punem acolo unde trebuie”, a spus administratorul din Poiana Brașov, Dorin Dragoi.

Odată cu sosirea iernii în zonele montane, proprietarii centrelor de închirieri și hotelierii au început pregatirile. „Ele au fost reparate in primavara, dar mai trebuie un ultim control acum inainte de sezon”, a spus administratorul unui centru de inchirieri.

La Paltiniș, 12 tunuri au făcut ca pârtiile să fie în stare bună pentru practicanții de sporturi de iarnă. Primii turiști ajunși la Paltiniș au fost încântați de peisaj. Tot acolo, de 1 Decembrie, unele pensiuni oferă un program special: invitații vor asista la tăiatul porcului și vor putea participa la prepararea mâncărurilor tradiționale. Două nopți de cazare și mic dejun, plus masa festivă, ajung la 500 de lei de persoană.

 

   Citește și: Două primării se luptă, în instanță, pentru taxele încasate pe pârtia Transalpina

 

   Citește și: Muntele Mic, fără telescaun în această iarnă

 

   Citește și: Noul telescaun din stațiunea Parâng va fi inaugurat pe 30 noiembrie

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*