Mulți dintre pasionații de schi suferă pe timpul verii, nu doar din cauza caniculei, ci și din cauza faptului că pârtiile de schi sunt doar o amintire plăcută, iar pe echipamentul din debara au apărut pânze de păianjen.

Cu toate acestea, în Europa există câteva stațiuni unde se poate schia chiar și în miezul verii și unde singurul inconvenient ține de programul redus de funcționare.

Prin urmare, dacă ai pus bani deoparte pentru concediu, dar te-ai săturat de mare și ți-e dor de zăpadă, lustruiește schiurile și mergi în Austria, Italia, Franța sau Elveția. Cu toate acestea, te sfătuim să fii precaut și să te asiguri, pe site-urile oficiale ale stațiunilor, că există condiții optime de schi. Deși vorbim de altitudini foarte ridicate, vremea capricioasă și, totuși, văratică îți poate da peste cap toate planurile. Noi îți oferim, însă, o listă scurtă de opțiuni.

Austria

Hintertux este singurul ghețar din Austria pe care se poate schia fără întrerupere. Pe timpul verii, pasionații de schi sunt așteptați pe pârtiile Gefrorene Wand și Olperer.

Stubai. La 3.000 de metri altitudine, temperatura ajunge, la jumătatea lunii iulie, la 12 grade Celsius. În miezul verii, schiorii pot găsi două pârtii deschise și un strat de zăpadă destul de generos.

Kitzsteinhorn, situat deasupra Kaprun-ului, le oferă turiștilor condiții foarte bune de schi chiar și pe timpul verii. În plus, deoarece se află în apropiere de Zell am See, aceasta este una dintre cele mai căutate destinații de schi din Europa în sezonul estival.

Franța

Tignes – Grand Motte. Instalațiile de schi ajung până la altitudinea de 3.500 de metri, iar pârtiile cele mai înalte sunt deschise în tot timpul anului. În plus, pe ghețarul Grand Motte, schiorii au parte de pârtii cu toate gradele de dificultate, care sunt deschise între orele 7:00 și 13:00. Trebuie doar să ai bani și să vrei să schiezi.

Les Deux Alpes este una dintre cele mai mari stațiuni de schi din întreaga Europă, deschisă pe timp de vară. Aici se află un imens ghețar cu o suprafață de aproximativ 200 de hectare, iar pârtiile sunt deschise între 2.800 și 3.600 de metri altitudine. Turiștii au la dispoziție 14 schi lifturi și sunt sfătuiți să schieze dis-de-dimineață, pentru a se bucura de o zăpadă fermă. Începând cu primele ore ale amiezii, zăpada devine apoasă. Vorbim, totuși, despre schi în luna iulie!…

Elveția

Saas-Fee este deschisă în tot timpul anului, cu excepția lunii iunie. Asta înseamnă că poți pleca să te bucuri de zăpadă în frumoasa stațiune elvețiană. Cei 20 de km de pârtie te așteaptă.

Zermatt le oferă turiștilor cel mai înalt ghețar din Europa și 20 de km de pârtie. În plus, pentru că se află la granița dintre Elveția și Italia, te poți bucura și de un prânz tradițional italienesc în Cervinia. Nu strică niciodată să ieși din cotidian și să renunți, din când în când, la tradiționalele sărmăluțe românești sau la pizza care a invadat întreaga lume, pentru a te bucura de tradițiile culinare ale altor popoare.

Italia

Nici Italia nu este ocolită, pe timpul verii, de pasionații de schi. Aici se află stațiunea Marmolada, care oferă, totuși, doar 4 km de pârtie. Există și opțiuni mai bune: stațiunile Schnalstal și Passo Tonale (cu o pârtie roșie și una neagră).

 

   Citește și: Proiect futurist în Brașov: Cel mai mare domeniu schiabil din România

 

   Citește și: Cel mai prost sezon de schi din ultimii 40 de ani

 

   Citește și: Cum să te îmbraci la schi

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*