Un sat din Alpii Italieni, din regiunea Piemont, a fost scos la vânzare, pe site-ul e-Bay, de către localnici.

Prețul satului este de 245.000 de euro, iar localnici speră că viitorul proprietar va reuși să crească nivelul turismului în zonă.

Priveliștea este superbă, însă majoritatea caselor se află într-o stare avansată de degradare, de aceea viitorul cumpărător va fi nevoit să investească alte câteva sute de mii de euro pentru renovare.

Cel care va deține satul Calsazio va avea la dispoziție 50 de camere în 14 case, aflate în apropierea Parcului Național Gran Paradiso, la 80 de km distanță de Torino, pe care le poate transforma într-un mic paradis turistic.

Însă vânzarea nu se va desfășura în orice condiții, ci va fi supravegheată de Uniunea Naţională a Comunităţilor de Munte (UNCEM), o organizaţie care reprezintă satele de munte din Italia, conform Business Insider.

În plus, cel care va dori să cumpere satul Calsazio va trebui să păstreze caracteristicile arhitecturale ale clădirilor.

Calsazio nu este singurul sat unde localnici caută cumpărători în ultimele săptămâni. La sfârșitul lunii iunie, orășelul Swett din statul american North Dakota a fost scos la vânzare pentru suma de 400.000 de dolari.

Iată cum arată satul italian și anunțul de pe site-ul e-Bay:

Calsazio, Italia
4 articol(e) « de 4 »

 

7a   Citește și: Pădurile virgine din România, în Patrimoniul Mondial al UNESCO

 

7b   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

7c   Citește și: VIDEO: Groapă imensă de gunoi, pe Muntele Giumalău

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*