Peste 35 de persoane lucrează la construirea unui nou refugiu lângă lacul Călțun din Munții Făgăraș.

Noul refugiu, aflat la 2.150 de metri altitudine, este o investiție a Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul Serviciului Public Salvamont Sibiu. Refugiul a costat aproximativ 150 de mii de lei și și va asigura condiții optime de protecție pentru 22 de turiști și 4 salvamontiști.

„Avem în județul Sibiu o parte importantă a Munților Făgăraș, de o frumusețe deosebită, pe care ni-i dorim vizitați de cât mai mulți turiști. Așa că acest nou refugiu este o investiție mai mult decît necesară pentru siguranța turiștilor, în condițiile în care vechiul refugiu, construit în urmă cu 4 decenii, a ajuns într-o stare avansată de degradare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, conform oradesibiu.ro.

Echipele de salvamontiști, voluntari și constructori au montat, deja, structura la baza muntelui, lângă Cârțișoara, iar în zilele următoare, aceasta va fi ridicată pe bucăți cu ajutorul unui pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Aparatul de zbor a făcut deja o recunoaștere a zonei pentru identificarea condițiilor de aterizare și de operare.

După montarea refugiului, vechea construcție va fi tăiată și transportată la baza muntelui, iar în locul ei se va realiza o platformă pentru aterizarea elicopterelor de intervenție, conform sursei citate.

 

   Citește și: FOTO: Cum arată cabana de la 2.500 m altitudine, unde turiștii pot locui gratuit

 

   Citește și: Proiect unic în munții din România, demarat de salvamontiști

 

   Citește și: Un punct de belvedere și două parcări, amenajate în munții Rarău

 

Comments

comments

4 Responses

  1. Laree Kaza

    Uite ca am dat peste asta pagina web despre Un nou refugiu va fi construit în Munții Făgăraș, cautand despre refugiu.
    Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. iti recomand sa vezi si pagina web http://cazare-maramures.net un site despre tara maramuresului.
    Multam

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*